Escoltar

La UIB ofereix 33 màsters oficials el curs acadèmic 2020-21

Segons les dades de l'última memòria acadèmica publicada, 1.434 alumnes s’han matriculat aquest darrer curs a un màster oficial de la UIB, dada que converteix el Centre d’Estudis de Postgrau en el segon de la Universitat en nombre d’estudiants. El curs 2020-21 s'impartiran 33 màsters oficials, sis dels quals es faran en col·laboració amb altres universitats o institucions acadèmiques superiors d'àmbit nacional o internacional. La matrícula de 26 d’aquests màsters començarà el primer de setembre i es podrà formalitzar de manera telemàtica. Per a la resta, la matrícula també serà al setembre, excepte la del Màster en Formació del Professorat, que serà a l’octubre.

L'oferta de màsters oficials és àmplia i diversa, i està agrupada en cinc àrees, que cobreixen tot l’espectre de formació prèvia: Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria i Arquitectura. Entre tots, sumen 1.277 places de nou ingrés.

Els màsters s'impartiran en la modalitat que hagi estat verificada per a cada titulació de màster i s’hi aplicaran les mesures addicionals extraordinàries que la UIB recomani per garantir la seguretat dels membres de la comunitat universitària.

A més, per al curs 2020-21, el Govern i la UIB han acordat una sèrie de mesures per contrarestar els efectes que pugui tenir la COVID-19. Entre d’altres, congelar les taxes universitàries i oferir facilitats en les condicions d’abonament de la matrícula als alumnes afectats per la pandèmia durant el curs 2019-20.

Recordam que el preu de la primera matrícula s’ha mantingut des de l’any 2014 i que l’any 2018 es va abaixar un 10 per cent per als estudis de grau i de màster, i un 15 per cent per als estudis de màster que habiliten o que són una condició necessària per exercir activitats professionals regulades. D’acord amb el decret de taxes, per facilitar les condicions, el pagament de la matrícula a la UIB es pot fraccionar en tres terminis, com a màxim.

Una de les novetats principals de l’any acadèmic 2020-21 és la creació d’una ajuda econòmica a la qual podran accedir els alumnes de continuació i que serà del mateix import que les matrícules anul·lades el curs 2019-20 a causa de la pandèmia. Enguany, 162 alumnes han anul·lat algun tipus de matrícula a causa de la COVID-19.

El procés de preinscripció —primera passa per matricular-se a un màster— està obert per a totes les titulacions des del maig i el juny. Podeu consultar els períodes d'admissió i de matrícula per a cada màster oficial aquí (https://cep.uib.es/es/Alumnat/Admissio_Matricula/).

Per a qualsevol altre tràmit presencial, és important tenir en compte que, seguint les recomanacions derivades de la pandèmia COVID-19, cal sol·licitar cita (https://cep.uib.es/es/Cita_Previa/) als serveis administratius de Centre de Postgrau, ubicat a l'edifici Antoni Maria Alcover.

Data de publicació: 31/07/2020