Escoltar

La UIB incorpora el fons fotogràfic de Josep Pons Frau

La Universitat de les Illes Balears i la família arriben a un acord de donació del fons i de la cessió dels drets de l’obra de l’artista

Els nets i hereus de Josep Pons Frau, fotògraf, pintor i ceramista de prestigi reconegut, especialitzat en fotografies documentals de perfil etnogràfic, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, han signat un acord de donació i cessió dels drets del fons fotogràfic de l’artista. A l’acte hi han assistit els senyors Jesús Ferriol, Carles Pons, José Luis Ferriol i Joan Andreu Pons, nets i hereus de l’artista Josep Pons Frau, i el director del Servei de Biblioteca i Documentació, el senyor Miquel Pastor.

Els senyors Jesús Ferriol Pons, Carles Pons García, José Luís Ferriol Pons i Joan Andreu Pons García han cedit a la Universitat de les Illes Balears una part de l’obra de Josep Pons Frau, en qualitat de propietaris del fons, i els drets intel·lectuals i d’explotació i dels documents que l’integren. En total, la Universitat ha rebut 150 fotografies estereoscòpiques sobre plaques de vidre de principi del XX. En el mateix acte, la família cedeix també, a títol compartit, els drets d’explotació d’aquests documents originals. 

Com a propietària del fons i copropietària dels drets d'explotació, la UIB podrà reproduir, divulgar, distribuir, publicar, comunicar i posar a disposició pública els continguts del fons, actes que podrà efectuar en qualsevol forma, suport o mitjà, ja sigui directament o per mitjà de terceres persones a qui n’encarregui la realització. La cessió de drets inclou la possibilitat de digitalitzar els documents i de dur-ne terme la comunicació i posar-la a disposició del públic a través d’Internet. 

Data de l'esdeveniment: 18/11/2019

Data de publicació: 14/11/2019