Escoltar

La UIB incorpora al seu fons setze fotografies de Toni Catany i tretze cartells de Joan Miró donats per Jaume Bover i Pujol

La col·lecció d'imatges s'exposarà del 17 al 30 d'octubre a l'edifici Ramon Llull

Dia: dijous, 17 d'octubre de 2019
Hora: 11.30 hores
Lloc: Aula de Graus, edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears incorpora al seu fons setze fotografies d'Antoni Catany (1942-2013), fotògraf de reconegut prestigi internacional, especialitzat en el bodegó d’estudi, paisatge, retrat, arquitectura del Mediterrani..., i en tècniques fotogràfiques com el calotip, daguerreotip, Polaroid i, posteriorment, la fotografia digital, influenciades per la pintura i el blanc i negre. També incorpora tretze cartells emmarcats dels anys setanta del segle XX que són obra del pintor Joan Miró. Totes les obres han estat donades pel senyor Jaume Bover i Pujol i es poden visualitzar a través del web de l'Arxiu Històric de la UIB.

Amb motiu d'aquesta donació, la UIB ha organitzat un seguit d'actes per donar a conèixer la col·lecció. Les obres donades pel senyor Jaume Bover i Pujol s'integraran a l'Arxiu Històric de la UIB amb l'objectiu d'afavorir-ne la difusió, el gaudi públic i la conservació. La UIB, a través del Servei de Biblioteca i Documentació, s'encarregarà de catalogar i digitalitzar aquestes obres, així com també aplicarà les mesures de conservació i manteniment que siguin necessàries. 

Exposició i taula rodona

Les fotografies de Toni Catany s'exposaran del 17 al 30 d'octubre de 2019 a l'edifici Ramon Llull. La inauguració de l'exposició tindrà lloc el mateix dijous 17 d'octubre a les 11.30 hores. Hi intervindran el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, doctor Miquel Deyà, i el doctor Andreu Villalonga, secretari del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.

Tot seguit tindrà lloc la taula rodona «Toni Catany: la seva obra i el seu llegat», amb les intervencions del senyor Antoni Garau, de la Fundació Toni Catany i el doctor Joan Carles Oliver, professor associat del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. La moderadora serà la doctora Magdalena Brotons, professora titular del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.

Fons Jaume Bover i Pujol

Aquesta és la segona donació que el senyor Jaume Bover i Pujol ha fet a la Universitat. Bibliotecari, primer a la Biblioteca Bartomeu March, de Palma; després, a l’Institut Català de Bibliografia, de Barcelona; i finalment, durant vint-i-tres anys, com a director de la Biblioteca Espanyola de Tànger, càrrec que ocupà fins a la seva jubilació. És autor de nombroses obres relacionades amb el món del llibre i d’història de les Balears. Gran aficionat a la confiteria i a la cuina, disciplina de la qual és col·leccionista. La col·lecció que es conserva a la UIB és composta per llibres de tota casta de temàtiques, des de la filosofia fins a la història. La part més destacada quant a quantitat és la que fa referència a llibres de cuina, que abasten tots els països i especialitats. 

Data de l'esdeveniment: 17/10/2019

Data de publicació: 14/10/2019