Escoltar

La UIB impulsa la creació del Pol de Recerca i Ensenyament Superior Transfronterer Pirineus Mediterrani amb les universitats de Girona, Lleida, Perpinyà i París VI

La Universitat de les Illes Balears ha participat de la creació del Pol de Recerca i Ensenyament Superior Transfronterer Pirineus Mediterrani (PRES-PM) juntament amb la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat de Perpinyà Via Domícia i la Universitat de París VI (Pierre i Marie Curie). La creació d’aquest marc de col·laboració s’ha materialitzat a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Girona amb la signatura d’un conveni a càrrec dels responsables de les institucions esmentades, entre els quals la Rectora de la UIB, Montserrat Casas.

El PRES-PM té com a objectiu consolidar i intensificar la col·laboració que ja existeix entre les universitats fundadores a través de la constitució d’un pol de recerca i ensenyament superior constituït per 80.000 estudiants i 3.300 ensenyants-investigadors i investigadors en aquest espai transfronterer i euromediterrani. Això ha de permetre oferir als estudiants de totes les universitats i institucions participants un ventall de formació i d’itineraris d’excel·lència, i als seus investigadors la possibilitat de dur a terme recerques temàtiques i transdisciplinàries en l’àmbit científic, tecnològic, de les ciències de la salut, de les ciències socials i de les lletres i les arts.

Aquesta col·laboració es traduirà en l’impuls a la creació de màsters sota una marca comuna en els dominis anteriorment esmentats, en la creació d’un col·legi doctoral internacional i en la promoció de la mobilitat de l’alumnat i del personal docent i investigador.

Han signat l’acord Anna M. Geli, Rectora de la Universitat de Girona, Jean Benkhelil, Rector de la Universitat de Perpinyà Via Domícia, Joan Viñas, Rector de la Universitat de Lleida, Jean-Charles Pomerol, Rector de la Universitat Curie de París VI (Pierre i Marie Curie) i Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears.

Així mateix, s'ha aprovat el logotip que servirà d'imatge corporativa del PRES-PM.

Documents relacionats

Data de publicació: 23/03/2010