Escoltar

La UIB impulsa la creació de la Xarxa Internacional de Recerca sobre Descartes i la Ciència

Primera reunió dels investigadors d’aquesta xarxa que investiga les aportacions del pensador francès René Descartes en l’àmbit de la ciència i la medicina 

Dia: dilluns, 26 de maig de 2014
Hora: de les 9.30 a les 18 hores
Lloc: Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, passeig de Mallorca, 42, Palma  

El grup de recerca en Història de la Salut i el grup de recerca en Història de la Filosofia Medieval i Moderna de la Universitat de les Illes Balears impulsen la creació de la Xarxa Internacional de Recerca sobre Descartes i la Ciència, juntament amb la Fundació Patronat Científic de l’Il·lustre Col·legi de Metges de les Illes Balears i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

L’aportació de René Descartes (1596-1650) al coneixement humà no es limita únicament a l’àmbit de la filosofia, sinó que també arriba al de la ciència i, en particular, al de la medicina. Per aquesta raó, l’estudi de l’obra del savi francès només es pot realitzar de manera interdisciplinària, unint el treball d’investigadors amb perspectives diferents. En conseqüència, l’objectiu comú que persegueixen els organitzadors és donar impuls a la constitució d’una Xarxa Internacional de Recerca sobre Descartes i la Ciència.

En el marc d’aquesta jornada, s’impartiran quatre ponències a càrrec del doctor Víctor Navarro, catedràtic jubilat d’Història de la Ciència de la Universitat de València, la doctora Antoine Delphine Kolesnik, directora del Départament de Sciènces Humaines de l’École Normale Supérieure des Lettres et Sciences Humanes de Lyon, el doctor Francesc Bujosa, catedràtic d’Història de la Ciència de la UIB, i el doctor Joan Lluís Llinàs, director del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 26/05/2014

Data de publicació: 23/05/2014