Escoltar

La UIB i Turistec renoven la col·laboració per formar estudiants

Deu empreses associades al clúster contribuiran aquest curs a la formació dels alumnes del grau de Turisme en el camp de les noves tecnologies aplicades en aquest sector

 

La Universitat de les Illes Balears i el Clúster Internacional de Tecnologies de la Informació i la Comunicació Aplicades al Turisme han ratificat aquest matí l'acord de col·laboració que, per segon any consecutiu, inclou la formació dels estudiants del grau de Turisme de la UIB.

L'acord preveu que diferents empreses associades a Turistec contribueixin de forma desinteressada a l'acció formativa en tecnologia i turisme que han desenvolupat les dues entitats.

El grau de Turisme de la UIB s’imparteix des del curs acadèmic 2009-10, i té per objectiu proporcionar a l'alumne formació específica sobre el sector turístic. L'estructura d'aquest grau es caracteritza fonamentalment perquè és multidisciplinària, i combina la formació en gestió d'empreses turístiques, idiomes i Dret del Turisme amb pràctiques que permetin desenvolupar les habilitats adquirides pels estudiants.

És en aquesta línia d'adquisició de coneixements tecnològics aplicats al Turisme en què les dues institucions han acordat seguir col·laborant, per afegir valor als estudis d'aquest grau i propiciar que les empreses del sector s’acostin als alumnes.

Tant Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Transferència de la UIB, com el president de Turistec, Jaume Monserrat, han destacat que en el moment actual la col·laboració pública-privada es perfila com una estratègia interessant i necessària per afrontar el futur acadèmic i professional de les Illes.

L'acte celebrat aquest matí a l'Aula de Graus de l'edifici Arxiduc Lluís Salvador del campus universitari ha comptat amb la presència dels màxims responsables de les dues organitzacions, així com del degà de la Facultat de Turisme, Bartomeu Deyà, el professor i coordinador del projecte, Carles Mulet, el vicepresident executiu d'Innovació del Clúster, Josep Albert Terrassa, i la directora de Turistec, Elena Vila.

En el decurs de la presentació del projecte per a aquest curs, la Universitat ha agraït el treball desenvolupat el curs 2013-14 lliurant un obsequi a les empreses participants: Hotetec; Brúixola, Grdar; IB2Cloud; eCongres, Dingus i Iris-Ekamat.

Per prendre el relleu o repetir col·laboració, les empreses associades a Turistec que participaran aquests mesos en la formació dels estudiants del grau de Turisme són les que descriuen a continuació.

· Hotetec. http://www.hotetec.com
Companyia especialitzada en el desenvolupament de tecnologies aplicades a la distribució turística i amb intensa atenció cap a les necessitats de distribució hotelera de qualsevol tipus d'empresa o establiment vinculat a aquest sector.

· Grdar. http://www.grdar.com/
Aquesta empresa s'ha convertit en un clar referent dins i fora del mercat balear, oferint solucions personalitzades a totes les necessitats d'identitat corporativa, comunicació en línia, disseny web i programació.

· IB2Cloud. http://www.ib2cloud.com
És un exemple de la fusió d'experiència en hoteleria i restauració amb la informàtica. Desenvolupa programari per a hotels, que permet controlar totes les seves àrees, o per a restaurants, i ofereix també consultoria, formació i manteniment informàtic, entre d'altres serveis.

· Dingus. http://www.dingus-services.com
Experts en el desenvolupament d'eines tecnològiques per a la comercialització. El seu sistema dinamitza la gestió de venda, automatitza els processos operatius i s'integra amb tots els sistemes que intervenen en aquest procés de venda. Són pioners en la tecnologia de la distribució i referent a les principals destinacions de vacances.

· AGA Online Services. http://www.agaonlineservices.com
El seu objectiu és augmentar els beneficis dels clients creant projectes que es dissenyen en funció de la mida i l'ocupació de cada hotel. Poden ajudar que l'establiment vengui més i millor amb un compromís inicial que permet que no hi hagi costs fixos i la relació es basi en la confiança.

· Quonext Tourism. http://www.quonext.com
Com Master Var de Microsoft a Espanya, és la companyia de programari de gestió que ofereix solucions de negoci i serveis d'última tecnologia. El seu lema: Ajudam les empreses i atenem les persones. Les oficines Quonext Tourism a les Balears són al ParcBIT.

· Global Red. http://www.globalred.com
Aquesta agència interactiva és un model de comunicació global que ofereix solucions per a totes les àrees del màrqueting en línia. Nascuda a Mallorca, ha anat creixent tant en quantitat com en diversitat de clients, i dóna servei actualment a empreses de les Balears, les Canàries, Barcelona, Madrid, Mèxic i Uruguai.

· Idiso. http://www.idiso.com
Empresa pionera en serveis de distribució hotelera, amb una plataforma que aconsegueix que la formalització d'una reserva en qualsevol tipus d'hotel sigui accessible i efectiva per als operadors turístics, agències de viatges en línia i fora de línia o usuaris finals. Treballa per a més de 2.500 hotels presents en 35 països.

· MakeMailing. http://www.makemailing.com
Són especialistes en la integració de l'ús del correu electrònic a l'estratègia de comunicació directa de les empreses. Experts de confiança i innovadors en l'ús de tecnologia d’avantguarda i tendències del sector, fan operatives i efectives les campanyes de màrqueting per correu electrònic. 

. eCongres és una solució web creada per l'empresa at4 per a la gestió simultània de múltiples congressos científics i comercialitzada en la modalitat de SaaS (Software as a Service). at4 és un estudi de desenvolupament web i enginyeria de programari amb vocació internacional fundat el 1998 i radicat a Mallorca. Ofereixen solucions innovadores i de qualitat contrastada a preus competitius. El seu àmbit de treball s'estén tant a empreses com a organismes públics, amb especial dedicació al sector turístic.

Data de l'esdeveniment: 31/10/2014

Data de publicació: 28/10/2014