Escoltar

La UIB estrena un nou parc de cal·listènia

La Universitat de les Illes Balears amplia la zona d’instal·lacions esportives amb un parc permanent de cal·listènia a l’aire lliure, ubicat al circuit d’activitats ludicoesportives i obert a tota la comunitat universitària 

Inauguració
Data: dijous, 12 de desembre de 2019
Hora: 16 hores
Lloc: circuit d’activitats ludicoesportives, campus universitari, Palma 

La Universitat de les Illes Balears amplia la seva oferta d’instal·lacions esportives amb el nou parc de cal·listènia, que s’ubica al circuit d’activitats ludicoesportives del campus de Palma.

Amb motiu d’aquesta estrena, la UIB ha convidat esportistes de l’Associació Balear de Cal·listènia, que inauguraran el parc amb una exhibició i activitats diverses per als assistents, i aprofitaran l’avinentesa per impartir tallers de familiarització amb la cal·listènia.

El parc és una iniciativa del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, que complementa, així, les instal·lacions esportives de què disposa a l’aire lliure.

Què és la cal·listènia?

La cal·listènia és un mètode d’entrenament basat en l’exercici del propi pes corporal, una alternativa molt eficaç, accessible per a tothom i amb gran potencial de millora de la condició física.

Aquest tipus d’entrenament està determinat per les habilitats motrius bàsiques, com ara desplaçaments, salts, girs, llançaments i recepcions, que intervenen en la majoria dels exercicis. La cal·listènia consisteix en un conjunt d’exercicis musculars que tenen molt de potencial per millorar la condició física dels qui la practiquen en períodes curts de temps, però, per treure’n el màxim profit possible, cal continuïtat en la progressió i la combinació adequada d’exercici, alimentació i descans. Per optimitzar l’exercici al parc també és important contactar amb personal professional qualificat i seguir-ne els consells, per evitar lesions causades per una mala praxi.

Beneficis que aporta la cal·listènia

Des del punt de vista físic, contribueix a tenir una bona higiene postural, ja que es treballa l’equilibri corporal, es desenvolupa la musculatura globalment i s’aconsegueix, per tant, un augment significatiu de la massa òssia. També cal apreciar-ne els beneficis per al teixit tendinós i l’augment de la massa muscular. Finalment, es metabolitza el greix corporal, encara que, per obtenir més eficiència, caldria combinar aquests exercicis amb altres d’aeròbics.

Com que és un sistema d’exercicis els resultats físics del qual es perceben a curt termini, des del punt de vista psicològic millora l’autoestima de qui el practica, i fomenta, d’aquesta manera, el desig de continuar practicant-lo i crea adherència.

Finalment, cal recordar la característica que la cal·listènia és una pràctica esportiva a l’aire lliure i de cost zero, per la qual cosa no hi ha distinció entre les persones que en practiquen, i fomenta, a més, les relacions socials.  

Data de l'esdeveniment: 12/12/2019

Data de publicació: 11/12/2019