Escoltar

La UIB entra a formar part de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables

La Universitat de les Illes Balears s’ha adherit a la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, juntament amb la UIC, la UOC i la URL. L’acte d’adhesió ha tingut lloc en el marc d’unes jornades de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables que s’han celebrat a la UAB, a les quals assistí el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus i Universitat Saludable de la UIB.

La Xarxa Catalana d'Universitats Saludables

El 1986, la Carta d’Ottawa per a la Promoció de la Salut establia com una de les cinc àrees d’acció prioritàries per promocionar la salut «la creació d’entorns que donin suport a la salut». La Universitat com a institució acadèmica i humana ofereix nombroses oportunitats per a la promoció de la salut, tant del seu personal d’administració i serveis com del professorat i dels estudiants que en un futur tindran capacitat de decidir i influir sobre les condicions de salut que afecten tercers.

La xarxa US.cat considera «una universitat saludable com aquella que crea un ambient saludable per a l’estudi i ambients de vida sans per a estudiants i personal, augmenta el perfil de salut, de la promoció de la salut i dels temes d’aquest àmbit en la docència i la recerca i desenvolupa aliances per a la promoció de la salut amb repercussió en la comunitat».

La promoció de la salut porta la Universitat cap a l’excel·lència de la docència i la recerca, millora la seva imatge pública, el perfil de la Universitat, el benestar dels estudiants i del personal i les seves condicions de vida.

Les universitats membres d'aquesta xarxa són la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Vic - Universitat Central i la Universitat Rovira i Virgili. I ara també la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de les Illes Balears. 

Data de publicació: 29/02/2016