Escoltar

La UIB dóna la benvinguda als 104 alumnes d'intercanvi que s'incorporen el segon semestre a la Universitat

567 alumnes han participat o participaran en els programes internacionals de mobilitat universitària de la UIB durant el curs acadèmic 2010-2011

Dia: dilluns, 7 de febrer de 2011
Hora: 11 hores
Lloc: sala d’actes de Son Lledó,
campus universitari, Palma

La doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB; el senyor Ricardo Sagrera, cap del Servei de Relacions Internacionals; i el doctor Ramon Bassa, director del Servei Lingüístic, donaran la benvinguda als 104 alumnes d’intercanvi estrangers i de la resta d’universitats espanyoles que estudiaran el segon semestre a la UIB.

Amb aquest acte es donarà el sus al programa de benvinguda i orientació per a aquests estudiants d’intercanvi, que ha organitzat el Servei de Relacions Internacionals de la UIB. Els estudiants participaran durant cinc dies en un programa d’activitats que els permetrà familiaritzar-se amb la UIB. El programa preveu visites a les instal·lacions de la Universitat, presentacions dels cursos de català i castellà i visites guiades a Palma, a Sóller i al Port de Sóller.

Enguany han participat o participaran en els diferents programes d'intercanvi que ofereix la UIB 567 alumnes. D'aquests alumnes, 297 són estudiants de la Universitat que han sol·licitat participar en un programa d’intercanvi, mentre que 269 són els alumnes d'altres universitats que han demanat estudiar a la UIB.

Convenis amb universitats de tots els continents

Els alumnes d’intercanvi arriben a la UIB procedents d’universitats de la resta d’Espanya, africanes, americanes, asiàtiques i europees, i s’hi incorporen a través de diferents programes de mobilitat universitària i d’intercanvi, com els programes Averroes, PAP-ERASMUS o SICUE-Sèneca, i de convenis bilaterals signats entre la UIB i universitats de tot el món.

Els països d’origen dels quals arriben més alumnes a la UIB són Espanya (52), Itàlia (31), els Estats Units (28) i Alemanya (27). Els països més sol·licitats per estudiants de la UIB són Espanya (95), Alemanya (43) i Itàlia (41). Enguany, com a novetat, sis alumnes procedents de la Universitat de Jinan, a la Xina, han visitat o visitaran la UIB, mentre que dos alumnes de la UIB hi partiran.

Atenció als mitjans de comunicació

El senyor Ricardo Sagrera, cap del Servei de Relacions Internacionals de la UIB, serà a disposició dels mitjans de comunicació interessats per ampliar informació.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/02/2011

Data de publicació: 04/02/2011