Escoltar

La UIB crea l'empresa derivada Alimentòmica per desenvolupar components que incrementin la presència de leptina a la llet materna per prevenir l'obesitat

La Universitat de les Illes Balears ha aprovat la creació de l'empresa derivada (spin off) Alimentòmica amb l'objectiu d'explotar les aplicacions que es derivin de la recerca desenvolupada des del grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular i Biotecnologia (Nutrigenòmica) en el coneixement de la leptina com a proteïna relacionada amb la prevenció de l'obesitat mitjançant la lactància materna. Els investigadors de la UIB són els responsables del descobriment d'una funció fins aleshores desconeguda d'aquesta hormona proteica secretada pel teixit adipós i relacionada amb el sistema de regulació del pes corporal.

L'equip dirigit pel doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB, identificà, ha impulsat la creació d'una empresa derivada de la Universitat que permeti aprofundir en la recerca sobre la leptina i explotar les possibles aplicacions que es derivin dels coneixements assolits sobre aquesta hormona i el seu paper en la prevenció de l'obesitat humana. Entre aquestes aplicacions destaca la investigació i el desenvolupament de nous components (nutrients o fàrmacs), condicions o altres factors que afavoreixin l'increment de la quantitat de leptina i altres components d'interès en la llet materna.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 02/08/2011

Data de publicació: 29/07/2011