Escoltar

La UIB col·laborarà amb en el Consorci de la Serra de Tramuntana

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’ha reunit avui amb la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, amb l’objectiu d’estudiar vies de col·laboració en relació amb la Serra de Tramuntana.

Per una part, el Consorci Serra de Tramuntana, en coordinació amb el Gremi de Margers, està interessat a incorporar la UIB en el desenvolupament de normes tècniques per a la construcció de marges de pedra seca a les obres públiques, amb l’objectiu de conservar en les carreteres i paisatge de la Serra aquest tècnica mil·lenària, declarada com a patrimoni immaterial de la UNESCO.

Per altra, la consellera ha traslladat al Rector l’acord adoptat per la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per crear un comitè d’experts com a òrgan d’assessorament general, per al qual es vol comptar amb la col·laboració d’experts de la Universitat.

A la trobada, hi han assistit també el senyor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals; la senyora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries; el senyor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, i el senyor Josep Bernales, cap de servei del Consorci Serra de Tramuntana.

El Consorci Serra de Tramuntana - Patrimoni Mundial és un ens públic format pel Govern de les Illes Balears i pel Consell de Mallorca, amb l’objectiu de vetlar pels compromisos  derivats de la Declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. 

Data de publicació: 15/03/2019