Escoltar

La UIB col·labora amb l'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai

Dia: dimecres, 25 d'abril de 2018
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el president de l'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai (IMCE), senyor Lluc Mas, han signat un acord marc de col·laboració entre ambdues institucions. Hi han assistit el vicerector d'Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot, i el doctor Josep Lluís Ballester Mortes, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica i investigador principal del grup de recerca en Física Solar.

Gràcies a l'acord, la UIB i l'IMCE podran desenvolupar programes de col·laboració i estudis conjunts, la recerca, la innovació, la docència i la formació d'estudiants en l'àmbit de les ciències de l'espai i l'astronomia. 

L’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) agrupa astrofísics, enginyers informàtics, experts en electrònica, planetaristes, i un equip multidisciplinari que treballa en projectes i en la divulgació de coneixements entorn de l’astronomia.

En aquests moments fan feina en la creació de telescopis robòtics i remots. Amb la signatura del conveni d’avui, els experts de la UIB podran fer feina en l’observació i l’estudi a través d’aquests aparells.

 

Així mateix l’IMCE desenvolupa una tasca de divulgació important amb els centres educatius de Mallorca, per detectar i promoure l’estudi de l’astronomia entre els més joves. De fet, desenvolupen programes d’intercanvi amb altres instituts de recerca com l’Astrofísic de Canàries i amb universitats de l’Estat.

Data de publicació: 25/04/2018