Escoltar

El PAS és clau en el camí de la innovació de la Universitat

Celebració de les VII Jornades de Gerència de la UIB a Ca n’Oleo i a la Facultat de Medicina

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet, i la gerent, Antònia Fullana, han inaugurat avui a la seu universitària de Ca n’Oleo, a Palma, les VII Jornades de Gerència de la UIB, orientades a presentar les accions de millora i bones pràctiques impulsades pel personal d’administració i serveis de la UIB. Les jornades varen començar ahir capvespre a la Facultat de Medicina (Hospital Universitari Son Espases) i hi han participat caps de servei i unitat, administradors de centre i altres membres del personal d’administració i serveis de la Universitat.

«El PAS té un paper clau en el camí de la innovació de la Universitat». Amb aquestes paraules ha començat la salutació el Rector, que ha obert la sessió d’avui a la sala d’actes de Ca n’Oleo. El doctor Llorenç Huguet ha destacat el paper clau del personal d’administració i serveis de la UIB, col·lectiu que considera indispensable per a la modernització i millora de la gestió d’una universitat que vol consolidar-se com a referent de la societat del coneixement a les Illes.

Per part seva, la gerent de la Universitat, Antònia Fullana, ha presentat els resultats de l’avaluació de l’acompliment de l’any 2018 i les propostes de millora, a més de posar de relleu la tasca que duu a terme el PAS. «Els reptes que es presenten ara van des de l’adaptació de la UIB a la nova normativa d’administració electrònica i contractació fins a la satisfacció de les necessitats emergents de les persones usuàries, internes i externes», ha explicat Fullana, alhora que remarcava la tasca innovadora i de millora que escomet cada dia el PAS.

Accions de millora i bones pràctiques

Al llarg les jornades, diversos participants han presentat bones pràctiques i projectes de millora que permeten millorar el coneixement transversal de la institució i avançar en el dia a dia.

El començament de la jornada ha servit per compartir l’experiència de la implantació dels estudis de Medicina a la UIB i s’ha completat amb una visita a les instal·lacions de la Facultat de Medicina de la UIB, a l’hospital universitari Son Espases (HUSE).

Les presentacions ens han permès conèixer, per exemple, els mecanismes de control intern i la funció interventora a la UIB; el recursos disponibles a la Biblioteca de l'Investigador; el projecte d'implantació de la plataforma de tramitació (@Admin) o el procés de modernització acadèmica i la solució SIGMA, així com la gestió integral dels estudis oficials de postgrau i l’experiència del projecte SmartPlatform.

A la segona part de les jornades, s’han presentat diferents iniciatives, com el programa d’activitats Seràs UIB o el pla d'acollida al PDI nouvingut. A més, s’han donat a conèixer les experiències en el camí de la millora de la qualitat a la UIB, la iniciativa Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R), les accions en matèria de transparència i protecció de dades a la Universitat, i l’aplicació de control de dades publicades a la web del PDI. En matèria de comunicació, s’ha presentat el pla de comunicació interna del PAS i la guia de gestió de xarxes socials de la UIB.

La sessió ha acabat amb un taller sobre el codi ètic del Personal d’Administració i Serveis de la UIB. En acabar la jornada, els participants han pogut participar en una visita guiada al Parlament de les Illes Balears.

Data de publicació: 06/06/2019