Escoltar

La UIB, al capdavant en rendiment, docència i investigació

L’U-Ranking de la Fundació BBVA i l’IVIE destaca la Universitat entre les millors de l’Estat en docència i investigació

La Universitat de les Illes Balears se situa entre les universitats capdavanteres d’Espanya, segons l’edició de 2016 de l’U-Ranking de la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

Concretament, la UIB ocupa la quarta posició de l’U-Ranking en funció del seu rendiment global en els àmbits de la docència, la recerca i la innovació i el desenvolupament. De manera desglossada, la UIB ocupa la cinquena posició del rànquing en els àmbits de docència i de recerca, i la dotzena posició en innovació i desenvolupament tecnològic. Respecte del rànquing de l’any anterior, la UIB ha millorat una posició en l’àmbit de recerca i dues en l’àmbit d’innovació i desenvolupament tecnològic.

A més, l’U-Ranking també destaca que les Illes Balears és una de les comunitats autònomes amb una productivitat més gran del sistema universitari espanyol. Concretament, les Illes Balears són la cinquena comunitat autònoma amb un rendiment més gran del sistema universitari, amb un índex de rendiment situat un 8 per cent per sobre de la mitjana estatal.

Aquestes dades confirmen que la UIB ha aconseguit mantenir els bons resultats assolits els darrers anys, gràcies a l’esforç de la comunitat universitària i malgrat les dificultats econòmiques derivades de l’impacte de la crisi econòmica i de les mancances de finançament del sistema universitari de les Illes Balears.

U-Ranking

L’U-Ranking és un projecte impulsat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques que aporta informació comparada sobre el sistema universitari espanyol i ordena 61 universitats espanyoles (48 de públiques i 13 de privades) tant pel seu volum de resultats com per la seva productivitat, i ofereix les dades en forma de rànquings. El projecte té en compte les tres missions de la Universitat –docència, recerca i innovació i desenvolupament tecnològic– i ofereix rànquings de cadascuna.   

Data de publicació: 04/04/2016