Escoltar

La UIB acull la preestrena del documental Llànties de foc, basat en la vida de l'orientalista mallorquí Joan Mascaró i Fornés

Dia: dijous, 7 de juliol de 2011
Hora: 20.30 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Sa Riera,
carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

El Servei d’Activitats Culturals de la UIB i Quindrop Produccions Audiovisuals organitzen la preestrena del documental Llànties de foc, una projecció sobre la vida de l’orientalista mallorquí Joan Mascaró i Fornés, doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears.

Llànties de foc, dirigit per Sílvia Ventayol i Nofre Moyà, és un retrat indagador en les idees i l’obra de Joan Mascaró i Fornés, un dels intel·lectuals mallorquins més importants del segle XX (1897-1987). Va ser filòleg, orientalista i traductor. La faceta més coneguda de Mascaró és la de traductor d’obres espirituals hindús i budistes des de les seves llengües originals, sànscrit i pali, a l’anglès.

Mascaró produí obres importants lligades al pensament oriental i a l’espiritualitat. La seva preocupació era intentar transmetre el sentit poètic de les obres originals, no des del rigor filològic i erudit de les traduccions.

El títol del documental s’inspira en una de les obres de Mascaró, en honor a l’esperit de sant Joan de la Creu, Lamps of Fire (1958). El llibre és una compilació de fragments de caire espiritual, provinents de totes les èpoques i tradicions espirituals.

L’acte de presentació anirà a càrrec dels directors del documental, senyora Sílvia Ventayol i senyor Nofre Moyà; i la Rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/07/2011

Data de publicació: 06/07/2011