Escoltar

La UIB acull el congrés "Desarrollo de las Redes Eléctricas de Transporte: La protección de nuestros mares"

El tema central de la trobada és la protecció de la posidònia com a espècie

Organitzat per Red Eléctrica de España i Renewables Grid Initiative 

Acte inaugural
Dia: dimarts, 26 de setembre de 2017
Hora: 9.30 h
Lloc: sala d’actes de Sa Riera, Palma  

L'acte inaugural el presidiran la directora executiva de RGI, Antonella Battagliani, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear, Vicenç Vidal, la representant de l’Oficina de Conservació de la Naturalesa de la Direcció de Medi Ambient de la Comissió Europea, Cristina Pantazi, i Eva Pagán, directora general de Transports de Red Eléctrica de España. El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i la tinent de batlle de l'Ajuntament de Palma Neus Truyols donaran la benvinguda als participants.

Renewables Grid Initiative és una organització nascuda l'any 2009 per impulsar, dins els objectius de la Unió Europea, el desenvolupament de les energies renovables i l'adequació de les xarxes de transport elèctric per absorbir i transportar aquesta energia renovable des dels punts de generació als de consum. Està formada per operadors de transport elèctric de diversos països europeus (França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Bèlgica, Irlanda, Suïssa, Noruega i Espanya), entitats i organitzacions no governamentals dedicades al medi ambient (WWF International, Bird Life Europe, Germanwatch, Fundació Renovables, entre altres), acadèmics i experts.

Aquesta trobada de treball se centra en el desenvolupament de les interconnexions elèctriques submarines a Europa i la seva compatibilitat amb els ecosistemes marins, especialment amb la Posidonia oceanica com a espècie d'alt valor ecològic. A la reunió s'exposaran els resultats del projecte de R+D+I, desenvolupat per Red Eléctrica juntament amb l'IMEDEA (CSIC-UIB), de restauració activa de Posidonia oceanica, reconegut el 2017 per Renewables Grid Initiative amb el premi Good Practice of the Year. El projecte consisteix en el cultiu i plantació d’exemplars procedents de fragments i llavors a les badies de Santa Ponça, a Mallorca, i de Talamanca, a Eivissa, els punts d'arribada dels dos extrems de la interconnexió elèctrica submarina entre Eivissa i Mallorca, i de les conclusions es desprèn que són tècnicament i econòmicament viables restauracions puntuals en praderies de posidònia degradades. 

Data de l'esdeveniment: 26/09/2017

Data de publicació: 25/09/2017