Escoltar

La UIB acosta a la ciutadania 38 anys de parlamentarisme autonòmic

Presentació de la col·lecció digital Eleccions i Debats d’Investidura als Parlaments Autonòmics de l’Estat Espanyol (1980-2018)

Dia: divendres, 23 de març de 2018
Hora: 11.30 hores
Lloc: Aula de Graus de l’edifici Antoni Maria Alcover, campus universitari

Tindrà lloc la presentació de la col·lecció digital Eleccions i Debats d’Investidura als Parlaments Autonòmics de l’Estat Espanyol (1980-2018). Aquest projecte recull i posa a l’abast de la ciutadania tots els debats d’investidura de tots els presidents i presidentes de les disset comunitats autònomes de l’Estat espanyol que han tingut lloc entre 1980 i 2018. Els documents es poden consultar a la Biblioteca Digital de les Illes Balears.

Aquest treball ha estat iniciativa del doctor Sebastià Serra i Busquets, catedràtic d'Història Contemporània de la UIB, que va proposar la posada en marxa del projecte el 2003. La documentació i recopilació dels debats ha estat duta a terme pel Centre d'Estudis i Documentació Contemporània (CEDOC), mentre que la digitalització, el processament i la publicació de la col·lecció digital s'ha realitzat a la Unitat de Digitalització i Accés Obert del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB.

Cal destacar que en aquesta col·lecció també es pot consultar una bibliografia seleccionada de cada procés autonòmic així com els resultats dels processos electorals de cadascuna de les comunitats autònomes, des de les primeres eleccions als parlaments de Catalunya i el País Basc de l'any 1980 fins a les darreres de 2016 al País Basc i Galícia, i 2017 a Catalunya.

Hi intervindran el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; el director de la col·lecció i director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, doctor Sebastià Serra; el cap del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, senyor Miquel Pastor; i el cap de la Unitat de Digitalització i Accés Obert del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, senyor Eduard del Valle.
 

Data de l'esdeveniment: 23/03/2018

Data de publicació: 21/03/2018