Escoltar

La IV Lliga de Debat Universitari reunirà equips de 14 universitats a les Illes Balears

La Xarxa Vives d'Universitats organitza la competició, en la qual es debatrà sobre les actuals condicions d'accés a l'habitatge

Un total de 14 equips s'han inscrit a la quarta edició de la Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc a la Universitat de les Illes Balears del 23 al 26 d'abril de 2008. Enguany, els debats versaran sobre un tema de gran actualitat: «Es poden mantenir les actuals condicions d'accés a l'habitatge?». Els equips participants corresponen a les universitats d'Alacant, de Barcelona, de Girona, de les Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I de Castelló, de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, de València i de Vic.

La competició la convoca la Xarxa Vives amb l'objectiu de fomentar l'ús de la paraula entre l'estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l'enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s'ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els jutges de cada debat valoren capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

La participació en la Lliga de Debat està oberta a l'alumnat de les universitats de la Xarxa Vives matriculat en el curs acadèmic que es realitza la competició. Cada universitat pot inscriure un equip participant, format per un màxim de 5 persones i representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l'organització i l'equip de jutges i que pot ser un antic alumne de la universitat, un professor o un altre alumne en actiu.

A la III Lliga de Debat Universitari (Elx, abril de 2007) hi varen participar 10 equips, xifra que en aquesta quarta edició s'ha vist incrementada fins a arribar a les 14 universitats esmentades.

La Lliga de Debat Universitari està organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats (www.vives.org) i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 19/03/2008