Escoltar

La Facultat de Filosofia i Lletres amplia el Fons Cervantí Casasayas

La biblioteca de Son Lledó conserva una de les col·leccions sobre Miguel de Cervantes més importants de l'Estat espanyol 

La Facultat de Filosofia i Lletres ha donat al Fons Cervantí Casasayas prop de trenta obres de temàtica cervantina i del Siglo de Oro adquirides recentment. Aquests textos suposen una aportació significativa al coneixement de Miguel de Cervantes que s’incorporarà a aquest fons, que es conserva a la biblioteca de Son Lledó i és una de les millors sobre aquest tema a l'Estat espanyol.

A l’acte hi han assistit el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, doctor Miquel Deyà; el professor encarregat de la selecció dels llibres, doctor Antonio Bernat Vistarini; una membre de l'equip de direcció del Servei de Biblioteca i Documentació, senyora Marta Macias; la cap de la Biblioteca Son Lledó, senyora Inés Fernández i la cap de la Biblioteca Ramon Llull i encarregada de la compra dels llibres, senyora Mercè Duran.

Fons Cervantí Casasayas

La UIB va comprar la biblioteca Casasayas l’any 1996 al senyor Josep M. Casasayas, advocat i prestigiós cervantista, a més de propietari d’una de les pastisseries confiteria de més tradició de Palma.

Té un fons de 24.000 volums. La part més important i valuosa, i considerada com una de les biblioteques més importants en la seva especialitat, és la formada pels llibres dedicats a l’obra de Cervantes i al Siglo de Oro de la literatura castellana. No hem d’oblidar que el senyor Casasayas fou l’impulsor i president de l'Associació de Cervantistes.

En el seu fons no hi falta cap estudi crític d’importància per a l’estudi de Cervantes. Cal destacar la important col·lecció de quixots, amb un total de 731 exemplars, alguns dels quals són traduccions a 24 llengües de diverses parts del món. En aquest àmbit cervantí hi hem d’incloure edicions dels segles XVII i XVIII reprogràfiques, de gran utilitat per a la investigació, així com col·leccions de revistes, i el més excepcional en una biblioteca particular, una gran quantitat de referències reprografiades, enquadernades, identificades i classificades que són objecte d’investigació per part de cervantistes de tot el món.

L’altra part de la biblioteca és composta per obres de Dret, Dant, literatura castellana i catalana, i també d’història d’Espanya i de les Illes Balears. 

Data de publicació: 08/06/2018