Escoltar

La Facultat de Dret inaugura una sala de vistes per millorar la formació dels estudiants en oratòria

Dia: dijous, 21 d’abril de 2016
Hora: 12 hores
Lloc: edifici G. M. de Jovellanos, campus universitari, Palma 

L’equip deganal de la Facultat de Dret, encapçalat pel doctor Francisco Lopez Simó,  ha impulsat i inaugura una nova sala de vistes que reprodueix una sala de vistes real. La intenció és millorar la formació dels estudiants de Dret, que en el futur seran advocats, jutges, fiscals..., i hauran de dominar l’oratòria.

Arran de la implantació de l’espai europeu d’educació superior, la majoria d’assignatures de Dret potencien les competències en oratòria, però d’aquesta manera s’aconseguirà que es pugui treballar de manera més transversal.

Assistiran a l’acte el senyor Martí Alenyar, Degà del Col·legi d’Advocats de les Illes Balears; el doctor Francisco López Simó, degà de la Facultat de Dret; el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus i Universitat Saludable; i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears.

Dos equips d’estudiants de dret a concursos nacionals d’oratòria

Aquest cap de setmana i la setmana que ve dos equips d’estudiants de la Facultat de Dret participaran en dos concursos, un nacional i l’altre internacional, que premien, precisament, els millors oradors.

Un dels equips està format per Emanuela Anda (de segon curs del grau de Dret) i Julián López-Menchero (de primer curs del grau de Dret), que s’han classificat per disputar la final del torneig de la Lliga de Debats Judicials que tindrà lloc a Madrid els dies 22 i 23 d’abril, en el qual competiran les 16 millors facultats de Dret d’Espanya.

L’altre equip està format per Carlos San Felipe (Màster en Advocacia), Ester Medina (de quart del grau de Dret), Ana Marbán (del Màster en Advocacia) i Bartomeu Riera (Màster en Advocacia), que participaran en la fase oral del Moot Madrid 2016 (VIII Competició Internacional d’Arbitratge i Dret Mercantil) que se celebrarà a Madrid del 25 al 30 d’abril, en el qual competiran prop de 40 facultats de Dret europees i americanes.

L’equip Moot Madrid ha estat entrenat per David Vich (advocat del Bufet Garrigues de Palma), Llorenç Bagur (doctorand de l’àrea de Dret Mercantil de la UIB) i Xesca Vidal (periodista i psicòloga, experta en oratòria), que també ha preparat l’equip de la Lliga de Debats Judicials.  

Data de publicació: 21/04/2016