Escoltar

La Conselleria de Medi Ambient aporta 2.602 arbres i arbusts per plantar al campus de la UIB

Campanya 1 Euro = 1 Arbre

Dia: dijous, 14 de maig de 2009
Hora: 12.30 hores
Lloc: davant l'edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

El senyor Miquel Àngel Grimalt, conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, lliurarà al doctor Cels Garcia, vicerector d'Estudiants i Campus de la UIB un document de donació d'arbres i arbusts per a l'habilitació de la zona humida del campus de la UIB. A l'acte hi assistiran representants de la Fundació Balears Sostenible i de la Cadena SER.

El passat mes d'octubre, els alumnes de la UIB pogueren recollir, com en anys anteriors, l'agenda que patrocina 40 Principales de la Cadena SER. Normalment l'agenda era de franc, però enguany els interessats a obtenir-la donaven un euro a una campanya que duia com a títol 1 Euro = 1 Arbre, promoguda per la Cadena SER i la UIB.

La donació serviria per adquirir arbres i sembrar-los a l'espai situat a la zona humida del campus universitari, entre l'edifici G. M. de Jovellanos i les instal·lacions esportives.

El projecte ha estat ben acollit per la comunitat universitària i també per la Conselleria de Medi Ambient, a través de la Direcció General de Medi Forestal i Protecció d'Espècies, i per la Fundació Balears Sostenible, que han donat suport al projecte de la UIB. En total, la Conselleria de Medi Ambient aporta 2.602 plantes, entre arbres i arbusts, que es distribuiran a tres parcel·les del campus universitari que sumen 4,3 hectàrees, amb densitats que oscil·len entre 400 i 600 plantes per hectàrea.

Les plantes que es reforestaran són les següents: alzina, fleix, xop, om i roure, entre els arbres, i arbocera, olivella, estepa joana, gal·landa, murta, aladern de fulla estreta, aladern de fulla ampla, mata, llampúdol, llampúdol bord i romaní, entre els arbusts.

La iniciativa completarà la forestació de la zona humida del campus, que s'habilitarà com a espai de lleure per a la comunitat universitària. D'aquesta manera es fa realitat un dels objectius del Codi ambiental de la UIB: la conservació dels hàbitats naturals i de la flora i la fauna del campus, i promoure i accions per a la protecció del medi ambient i donar-hi suport.

Documents relacionats

Data de publicació: 14/05/2009