Escoltar

L'IFISC organitza el primer Colloquia of Excellence, un cicle de seminaris amb líders en sistemes complexos

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) organitza el seu primer Colloquia of Excellence, un cicle de seminaris que preveu la participació d’investigadors de reconegut prestigi internacional en el món dels Sistemes Complexos amb ponents de renom del més alt nivell en la investigació científica internacional: Luc Steels, Benjamin Carreras, Jordi Bascompte, Dan Gauthier i Carlo Beenakker.

El cicle Colloquia of Excellence preveu afrontar temes tan diversos com el llenguatge, la biodiversitat i l’ecologia, la gestió de xarxes elèctriques o la computació i física des dels Sistemes Complexos. Les conferències estan obertes a tothom qui estigui interessat en qualsevol dels temes que es tractaran, i totes les conferències es duran a terme a la sala de seminaris de l’IFISC (Aula Montserrat Casas) —a més, es podran seguir en directe a través de la web de l’Institut (www.ifisc.uib-csic.es/seminars) i posteriorment en diferit.

La primera conferència tindrà lloc el dia 13 d’abril, amb Luc Steels (Universitat Pompeu Fabra, CSIC), sobre «el llenguatge com un sistema complex adaptatiu», que tractarà l’evolució del llenguatge des del punt de vista de la lingüística evolutiva. El 4 de maig Benjamin Carreras (BACV Solutions Inc, EUA) parlarà sobre «les xarxes elèctriques i el risc de grans apagades en cascada». El següent ponent serà Jordi Bascompte (Universitat de Zuric, Suïssa), l’11 de maig, amb «xarxes mútues entre plantes i animals: l’arquitectura de la biodiversitat». El seguirà el 15 de juny Dan Gauthier (Universitat Estatal d’Ohio, EUA) amb una ponència sobre la dinàmica de xarxes booleanes amb retard. Tancarà els Colloquia of Excellence el 6 de juliol Carlo Beenakker (Universitat de Leiden, Holanda) amb la ponència «modes de Majorana als extrems de superconductors topològics».

Aquest cicle Colloquia of Excellence és possible gràcies al finançament de la Direcció General d’Innovació i Investigació del Govern de les Illes Balears. Per a més informació sobre els Colloquia of Excellence es pot consultar <colloquia.ifisc.uib-csic.es>. 

Data de l'esdeveniment: 13/04/2016

Data de publicació: 11/04/2016