Escoltar

L'IFISC-OSA Student Chapter organitza la Segona Cursa de Cotxes Solars per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

Inici de la cursa
Dia: dissabte, 11 de juny de 2011
Hora: 10.30 hores
Lloc: plaça de París, Palma

Lliurament dels premis
Dia: dissabte, 11 de juny de 2011
Hora: 13 hores
Lloc: plaça de París, Palma

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una cursa de cotxes solars. La competició tindrà lloc el dia 11 de juny de 2011 a les 10.30 hores en un circuit instal·lat a la plaça París de Palma. La cursa s'havia de dur a terme inicialment el passat dissabte, 4 de juny, però es va haver d'ajornar a causa del mal temps.

La cursa ha estat organitzada per l'IFISC-OSA Student Chapter, un grup d'estudiants de doctorat adscrit a l'IFISC i vinculat a l'Optical Society of America (OSA), que s'encarrega d'organitzar activitats de divulgació relacionades amb l'òptica.

Aquesta activitat s'emmarca en el programa d'actes organitzat per l'Ajuntament de Palma i el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, en què col·labora l'IFISC (CSIC-UIB), amb l'objectiu d'animar la ciutadania a convertir-se en un agent de canvi per aconseguir un desenvolupament sostenible i equitatiu.

Amb la inscripció a la cursa, els participants varen rebre un kit de muntatge del cotxe solar. Els inscrits han dissenyat la seva pròpia versió del cotxe, amb l'única condició de mantenir la placa solar que els serà proporcionada com a única font d'energia del vehicle.

Els participants podran optar a diferents premis en les categories de velocitat, reciclabilitat, creativitat i aplicació cientificotecnològica, que seran lliurats el dia 4 de juny a les 13 hores a la plaça de París de Palma. La Segona Cursa de Cotxes Solars compta amb el suport de Fadisel, La Herramienta Balear, Elèctrica Ramblas i la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia del Govern de les Illes Balears.

Destaca en l’edició d’enguany la participació especial de centres de secundària, que des de l’àrea de tecnologia han estat treballant en la modificació del cotxe. Hi participen, entre d’altres, els IES Josep Sureda i Blanes, IES Puig de Sa Font, IES Joan Maria Thomas, IES La Ribera, IES Antoni Maura, Col·legi Mare de Déu de les Escoles Pies, IES Joan Alcover, Col·legi Àgora Portals, Col·legi Ramon Llull, Col·legi Santa Maria del Camí i Col·legi Aula Balear.

Documents relacionats

  • IB3

          Notícies Cap de Setmana ->> notícia minut <00.29.01>

Data de l'esdeveniment: 11/06/2011

Data de publicació: 10/06/2011