Escoltar

L'EPS dóna la benvinguda als alumnes dels estudis de Matemàtiques amb un acte i una xerrada del professor Anton Aubanell

Dia: dilluns, 13 d’octubre de 2014
Hora: 12.30 h
Lloc: sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma 

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears fa un acte de benvinguda al curs 2014-15 per als alumnes i professors dels estudis de Matemàtiques, encara que és obert a tothom.

Programa:

  • 12.30 h. Benvinguda a càrrec de la professora Ana Belén Petro.
  • 12.45 h. Presentació de les novetats docents del curs a càrrec del cap d’estudis, el professor Rafel Prohens.
  • 13 h. Lliçó magistral a càrrec del professor Anton Aubanell amb el títol: «Una passejada per l’origen del nostre calendari».

El calendari és present contínuament a les nostres vides controlant el pas del temps, posant data als nostres records, organitzant les nostres activitats, estructurant la nostra història... Tanmateix ens resulta tan habitual, tan familiar, que potser no li donam la importància que es mereix i no som conscients de lʼesforç que ha calgut per anar-lo ajustant progressivament. La nostra passejada intentarà retre un petit homenatge a aquest esforç: resseguirem, sense cap pretensió dʼexhaustivitat, els passos del seu desenvolupament per anar aconseguint adaptar, decimal a decimal, lʼany civil a lʼany natural.

El conferenciant

Anton Aubanell és catedràtic i ha estat professor de Matemàtiques a l'ensenyament secundari al llarg de trenta anys. Al llarg dels últims vint anys ha estat professor de Didàctica de les Matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona i del Màster de Formació del Professorat de Matemàtiques.

Els darrers vuit anys ha treballat als serveis centrals del Departament d'Ensenyament com a responsable del CREAMAT (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques), des d'on s’han impulsat projectes i actuacions com el vídeoMAT, l'ARC (Aplicació de Recursos al Currículum), diversos treballs a l’entorn de metodologies competencials o col·laboracions amb TV3 (Àlia, Una mà de contes, QuèQuiCom?...).

Ha col·laborat en actuacions de formació del professorat (cursos, xerrades, assessoraments, tallers...). 

Data de l'esdeveniment: 13/10/2014

Data de publicació: 10/10/2014