L'Associació Museu Balear de Ciències Naturals i la UIB refermen la seva col·laboració

Han signat un acord per potenciar la formació d’estudiants, la docència, la divulgació i la recerca

El president de l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals (AMBCN), senyor Amador Estarellas, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat aquest divendres un acord marc de col·laboració entre les dues institucions per continuar treballant en la formació d’estudiants i en la recerca.

A l’acte també hi han assistit el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals, doctor Jordi Llabrés, i el professor del Departament de Biologia i investigador del grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la UIB doctor Samuel Pinya.

Mitjançant aquest conveni, la UIB i l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals, que gestiona el Museu, podran desenvolupar programes de col·laboració i d'estudis conjunts. D’altra banda, també aposten per l’intercanvi i la cooperació en els camps de la docència, formació d'estudiants, divulgació i investigació.

En aquest sentit, cal destacar l’estreta vinculació que hi ha hagut des de fa temps entre les dues institucions. De fet, l’AMBCN ha col·laborat de forma activa amb el grau de Biologia i amb el Màster en Ecologia Marina. Els alumnes del grau n’han visitat les instal·lacions a Sóller en diferents assignatures. A més, l’AMBCN també ha fet possible l’elaboració de nombrosos treballs de final de màster.

Aquest any se celebra el 25è aniversari de l'obertura del Museu Balear de Ciències Naturals, que té cura d'importants col·leccions en l’àmbit de les Ciències Naturals. La primera i més emblemàtica és la col·lecció de foraminífers del geòleg Guillem Colom, amb més de 20.000 preparacions i més de 200 holotipus d’espècies noves. D’altra banda, també custodia una col·lecció de Palentologia General del senyor Joan Bauzà, conformada per unes 30.000 peces, que inclou una part molt important d’otòlits de peixos fòssils. El Museu també té en dipòsit la col·lecció del senyor William Waldren, amb un gran nombre de restes esquelètiques de Myotragus balearicus.

Data de publicació: Fri Jul 07 12:11:00 CEST 2017

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies