Escoltar

Jornada: Química pertot i per sempre

Més de 300 alumnes de sisè de primària i quart d'ESO participen en la jornada organitzada a la UIB amb motiu del Dia de la Química 

Inauguració
Dia: divendres, 23 de novembre de 2018
Hora: 12 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos, campus universitari, Palma

L'Associació de Químics de les Illes Balears i el Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears, amb motiu de la celebració del Dia de la Química i de la 69a Assemblea Nacional de l'Associació Nacional de Químics d’Espanya (ANQUE), organitzen, amb la col·laboració del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB), la jornada Química pertot i per sempre, que tindrà lloc el divendres 23 de novembre al campus de la Universitat de les Illes Balears (sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos).

La jornada es divideix en dues sessions. A la primera, hi participaran 170 estudiants de sisè de primària, i començarà a les 9.30 hores amb l'activitat «Experiments científics senzills i divertits per a nins i nines de primària», que conduirà la doctora Josefa Donoso, catedràtica de Química de la UIB. Tot seguit, a partir de les 11 hores, els estudiants podran participar en un concurs de dibuix anomenat «Química? Què és això?» i fer-se selfies amb els científics, participar al joc de l’oca de la UIB, etc.

La segona sessió s'iniciarà a les 12 hores amb la inauguració de la jornada. Hi intervindran el vicerector de Títols i Tecnologia de la UIB, doctor Xavier Varona; el director general de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d'Educació i Universitat, senyor Antoni Morante; el degà del Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears, senyor Rafel Bosch; i la directora del Departament de Química de la UIB, doctora Carme Rosselló.

Posteriorment, el doctor Miquel Adrover, professor titular del Departament de Química de la UIB, impartirà la xerrada «Caminant amb la Química cap al futur!» Hi participaran 150 estudiants de 4t d’ESO.

Recepció al Consell de Mallorca

L'horabaixa, a les 19.30 hores, s’oferirà una recepció als participants a la 69a Assemblea Nacional de l’Associació Nacional de Químics d’Espanya (ANQUE) al Consell de Mallorca. A l’acte hi seran presents el president del Consell de Mallorca, senyor Miquel Ensenyat; el president de l’Associació Nacional de Químics i Enginyers Químics d’Espanya, senyor Ernesto Castañeda; el president de l’Assemblea Nacional de Químics, senyor Leopoldo Martínez; i el vicerector de Docència de la Universitat de les Illes Balears, doctor Joan Frau.

Data de l'esdeveniment: 23/11/2018

Data de publicació: 21/11/2018