Escoltar

Jornada «La transformació de la pràctica educativa amb joves de baix nivell educatiu»

S'hi presentaran les experiències dels centres i entitats que treballen per reduir l'abandonament primerenc de l'educació 

Atenció als mitjans
Dia: dijous, 14 de febrer de 2019
Hora: 11 hores
Lloc: Teatre Municipal Xesc Forteza, plaça de Miquel Maura, 1, Palma 

La jornada «La transformació de la pràctica educativa amb joves de baix nivell educatiu» té l’objectiu d’abordar els canvis necessaris en l'àmbit educatiu per reduir l'abandonament primerenc de l'educació i la formació a les Illes Balears.

En el marc d'aquesta jornada, que tindrà lloc el dijous 14 de febrer, al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, es presentaran els testimonis de joves que parlaran de les dificultats que han tingut o tenen per reprendre els estudis. Així mateix, representants dels partits polítics a la Comissió dels Pactes per a la Inclusió Social del Parlament de les Illes Balears donaran a conèixer les conclusions de les jornades sobre abandonament escolar que tingueren lloc al Parlament de les Illes Balears el febrer de 2018.

Tot seguit, la doctora Francesca Salvà, membre del grup de recerca en Educació i Ciutadania de la UIB, pronunciarà la conferència «Equitat en les transicions després dels 16. De la prevenció a les segones oportunitats», i entitats del tercer sector, com ara la Cooperativa Jovent, el projecte socioeducatiu Naüm i el CMSS Mestral, presentaran experiències de transformació educativa.

Després tindrà lloc un col·loqui i es presentaran les experiències de canvis en tres centres de secundària. Posteriorment, es presentaran de manera simultània i en grups contribucions per a la transformació.

Clouran la jornada les intervencions d'Andreu Grimalt, de la Xarxa per a la Inclusió Social EAPN-Illes Balears; d’Andreu Cloquell, de la Cooperativa Jovent, i de Francesca Salvà, del grup de recerca en Educació i Ciutadania de l'IRIE.

La jornada l'organitzen conjuntament el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació de la UIB, el grup de recerca en Educació i Ciutadania de l'Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) de la UIB, la Xarxa per a la Inclusió Social EAPN-Illes Balears, i la Cooperativa Jovent. 

Atenció als mitjans

A les 11 hores, la doctora Francesca Salvà, membre del comitè científic i organitzador de la jornada, estarà a disposició dels mitjans de comunicació. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 14/02/2019

Data de publicació: 11/02/2019