Escoltar

Intel·ligència i visió artificial per a cotxes (ICAR), a baix preu

La Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la UIB desenvolupa un sistema intel·ligent que detecta les situacions potencialment perilloses durant la conducció i avisa el conductor

CanalUIB

Contribuir a la reducció del nombre d'accidents de trànsit i ajudar la gent gran i aquells que pateixen algun tipus de discapacitat a l'hora de conduir amb més seguretat un automòbil, són els objectius del sistema intel·ligent i d'ajut a la conducció (ICAR) que dissenyen i desenvolupen investigadors de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la UIB.

El projecte és el resultat d'integrar els resultats d'una tasca de recerca que es remunta a anys enrere. I és que durant la darrera dècada la unitat que dirigeix el doctor Francisco José Perales López s'ha centrat en el desenvolupament de sistemes automàtics de reconeixement del moviment humà, és a dir, sistemes capaços de reconèixer no solament l'usuari, sinó també els seus moviments i la intencionalitat que aquests amaguen. Bona part dels avenços obtinguts procedeixen de la participació dels investigadors de la UIB en diversos projectes europeus i nacionals.

El dispositiu dissenyat per la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la UIB és doble. Per una banda controla que el conductor estigui en tot moment en bon estat d'atenció, avisant de qualsevol possible distracció que sigui detectada a partir dels seus moviments i expressions. D'altra banda, incorpora un sistema de control de l'entorn del vehicle.

Aquest reportatge ha estat finançat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 09/07/2008