Escoltar

Inauguració de la tercera edició d'ESTALMAT-Illes Balears

Quinze alumnes de 12 i 13 anys han estat seleccionats per participar en el projecte per a la detecció precoç i l'estímul del talent matemàtic entre alumnes de secundària

Dia: dissabte, 6 d'octubre de 2018
Hora: 11 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda, campus universitari, Palma

 

Tindrà lloc la inauguració de la tercera edició d'ESTALMAT-Illes Balears. Hi intervindran el conseller d'Educació i Universitat, doctor Martí March; el vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals de la UIB, doctor Jordi Llabrés; el senyor Salvador Angosto, representant de l'Associació de Familiars i Amics d'ESTALMAT-Illes Balears; el doctor Daniel Ruiz, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i coordinador per part de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX; i el doctor Gabriel Cardona, professor titular d’universitat del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i coordinador del projecte per part de la UIB.

Màgia i matemàtiques

Tot seguit, Sergio Belmonte, professor de Matemàtiques i autor del blog Magia y Matemáticas, impartirà la lliçó inaugural, «Les matemàtiques a la màgia i viceversa», que versarà sobre les connexions entre aquestes dues disciplines aparentment distants, i sobre la màgia com una aplicació lúdica de les matemàtiques.

Sergio Belmonte és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Múrcia i fa quinze anys que és professor de Matemàtiques a secundària. Actualment, treballa al Centre de Suport a la Innovació i la Investigació Educativa (CESIRE), a Barcelona. És membre del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMCA), col·labora amb diverses associacions de matemàtiques (FEEMCAT, SCM, ABEAM, ADEMGI) i pertany al Grup Cúbic. Imparteix cursos de formació per al professorat i per a l'alumnat, així com conferències i xerrades divulgatives per al públic en general. És aficionat a la màgia, i en particular a la cartomàgia (màgia amb cartes). Es dedica a investigar la relació entre la màgia i les matemàtiques i publica articles d'investigació al web <www.magiaymatematicas.com>.

ESTALMAT

ESTALMAT és un projecte de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. A les Illes Balears està organitzat conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

L'objectiu d'ESTALMAT és detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’estudiants de 12 i 13 anys, sense desarrelar-los del seu entorn, mitjançant sessions que tindran lloc setmanalment. Per al bienni 2018-20 s'han seleccionat quinze alumnes, que se sumen a altres quinze que varen ser seleccionats el curs anterior per al bienni 2017-19. Tots ells han superat unes proves de selecció i participaran en un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d'aprenentatge actiu i lúdic, els permetrà millorar la seva capacitat de raonament i resolució de problemes.

Data de l'esdeveniment: 06/10/2018

Data de publicació: 04/10/2018