II Jornades Jo també Puc Fer-ho: Nines i ciència

227 nines de Mallorca i 26 d'Eivissa assistiran a l'activitat organitzada per la UIB per combatre els estereotips de gènere relacionats amb l'elecció de la carrera universitària

Dia: divendres, 1 de desembre de 2017
Hora: de 10.30 a 13.30 hores
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, i per videoconferència a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera.

Les carreres universitàries més masculinitzades, en què les dones representen menys del 30 per cent de l’alumnat, són, entre d’altres, Enginyeria Informàtica, Física i Matemàtiques, totes relacionades amb les ciències i l’Enginyeria. Per això, l’Oficina per a la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, el Consell Social i el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat, organitzam les jornades Jo també Puc Fer-ho. Aquesta activitat consisteix en una jornada destinada a les alumnes de secundària i batxillerat, per combatre els estereotips de gènere relacionats amb l’elecció de la carrera universitària.

Les al·lotes que hi assisteixin coneixeran de primera mà dones que ocupen llocs de treball en l’àmbit acadèmic i professional on solen estar poc representades. D’aquesta manera, les alumnes podran tenir models de referència en els camp de la ciència i la tecnologia.

Hi assistiran 227 nines de Mallorca (Palma, Inca, Consell) i 26 d'Eivissa.

Aquestes jornades estan inspirades en el projecte Girl’s Day (Dia de les Nines), que va néixer el 2001 a Alemanya. Actualment, el Girl’s Day se celebra a Luxemburg, Àustria, Suïssa, Espanya, Polònia i Kosovo. A Espanya, s’ha realitzat a Saragossa, Gijón, Lleida i Madrid.

Ponents 

  • Dra. Pilar Roca Salom, catedràtica del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, de l'àrea de coneixement de Bioquímica i Biologia Molecular.
  • Dra. Loren Carrasco Martorell, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UIB i professora del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica, de l'àrea de coneixement d’Enginyeria Telemàtica.
  • Dra. Antònia Obrador de Hevia, professora associada del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, de l'àrea de coneixement de Bioquímica i Biologia Molecular. És investigadora responsable del Grup Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica de l'Àrea d’Oncohematologia de l’Hospital Son Espases. 
  • Dra. Roberta Zambrini, professora del Màster Universitari en Física de Sistemes Complexos, del Departament de Física, i membre del Grup de Física Interdisciplinària (GFI).
  • Sra. Ana Payo Payo, oceanògrafa  i doctoranda en Ecologia de Poblacions d’Aus Marines de l’Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, IMEDEA (CSIC-UIB).

Data de l'esdeveniment: 01/12/2017

Data de publicació: Thu Nov 30 13:24:00 CET 2017

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies