Escoltar

Gran final del III Concurs d'Oratòria Bufet Buades - Facultat de Dret UIB

Aina Carlota Juárez Chinchilla i Pablo Juanico Rodríguez competiran a la gran final del III Concurs d’Oratòria per al primer premi, dotat amb 900 euros  

Dia: dijous, 5 de desembre de 2019
Hora: 12 h
Lloc: Sala de Vistes de la Facultat de Dret, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la gran final del III Concurs d'Oratòria Bufet Buades - Facultat de Dret UIB, en la qual s'enfrontaran els dos estudiants del Grau de Dret de la Universitat de les Illes Balears, Aina Carlota Juárez Chinchilla i Pablo Juanico Rodríguez.

Enguany serà la tercera edició del Concurs d'Oratòria Jurídica 2.0 en xarxes socials, patrocinat pel Bufet Buades, i en el qual participen els alumnes de la Facultat de Dret de la UIB. La dotació del primer premi és de 900 euros i el segon, de 400 euros. Al marge d'aquesta gran final, s'ha presentat també el Premi Especial del Públic, dotat amb 200 euros.

El tema de debat triat per a aquesta batalla dialèctica és: «Hauria de reformar-se la legislació electoral espanyola per afavorir la governabilitat del país?». Ambdós finalistes hauran de preparar la defensa de les dues posicions possibles, tant la favorable com la contrària a reformar la legislació en pro de la governabilitat del país. En el moment de presentar l'esdeveniment i abans que comenci el debat, se sortejarà la posició concreta que haurà de defensar cada aspirant, així com l'ordre de les intervencions.

Cada finalista comptarà amb tres minuts inicials per exposar el seu punt de vista i els arguments sobre els quals construirà la seva tesi. Després d'aquest primer discurs, cada alumne comptarà amb un minut addicional per a la rèplica i presentar les conclusions.

Després del debat, el jurat, format pels professors de la Facultat de Dret de la UIB, Isabel Montserrat i José Luis Mateo, juntament amb els advocats de Bufet Buades, Miguel Reus i Llorenç Salvà, i l'especialista en oratòria, Francesca Vidal, es retirarà a deliberar per aconseguir un veredicte. A continuació, es farà públic el nom de l'estudiant guanyador.

III Concurs d’Oratòria Jurídica

Cal recordar que aquest és l'acte final del III Concurs d'Oratòria Jurídica Bufet Buades Facultat de Dret de la UIB, que va tenir la primera fase del 4 d'octubre fins a l’11 de novembre de 2019 en el compte d'Instagram de la Facultat, @DerechoUIB, i en el qual qualsevol alumne matriculat en els graus de Dret, Relacions Laborals o doble titulació Dret i Administració i Direcció d'Empreses podia participar. Aquesta fase consistia a enregistrar un vídeo en el qual es veiés i se sentís l’alumne exposar un al·legat jurídic o un breu relat de ficció de temàtica jurídica, tots dos originals, que havien de contenir l'etiqueta #OratoriaBufeteBuades. De tots els participants, el jurat va triar els cinc millors vídeos i, posteriorment, els dos alumnes finalistes.

La novetat d’enguany ha estat el Premi Especial del Públic, que consistia en la publicació dels cinc vídeos elegits pel jurat al compte d’Instagram de la Facultat de Dret, @DerechoUIB. El vídeo amb més m’agrades a data del 28 de novembre en resultava el guanyador i, en aquest cas, ha estat Franco García García.  

Data de l'esdeveniment: 05/12/2019

Data de publicació: 03/12/2019