Escoltar

Govern, UIB i IB-Salut signen el conveni de finançament dels estudis de grau de Medicina a les Illes Balears

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, acompanyats del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i del director del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut), Juli Fuster, han signat avui el conveni entre el Govern de les Illes Balears, el Servei de Salut de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears per a la implantació dels estudis de grau de Medicina.

Aquest conveni va ser aprovat al Consell de Govern del passat 8 d'abril de 2016 i, després de passar pels serveis d'Intervenció del Govern de les Illes Balears, avui ha estat signat oficialment per les institucions que es comprometen a dur endavant aquesta iniciativa. L’objecte del conveni és fixar les línies de col·laboració i instrumentalitzar l’aportació que el Govern de les Illes Balears concedeix a la UIB per a la implantació i consolidació dels estudis de grau de Medicina a les Illes Balears. El projecte es farà en vuit cursos acadèmics. Això suposa el compromís de cedir i equipar les infraestructures necessàries, dotar de finançament per a la implantació dels estudis i assegurar que els estudiants de Medicina puguin dur a terme les pràctiques durant la carrera, per la qual cosa també s’haurà de dissenyar la integració d’aquestes a la xarxa sanitària pública balear.

El conveni és una passa més cap a l'objectiu d'aconseguir implantar els estudis de Medicina el proper curs 2016-17 a les Illes Balears. En aquest sentit, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat la voluntat «ferma de posar en marxa la Facultat de Medicina» com a compromís de l'executiu per a la «millora del model de creixement econòmic» de la comunitat autònoma, mitjançant una «aposta clara per l'educació, la innovació, la recerca i la formació», en què «la salut és un camp estratègic».

El conveni es remetrà, amb la resta de documentació acreditativa que acompanya el pla d'estudis de Medicina, a l'Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), amb la idea de reforçar i garantir el vistiplau final d'aquest organisme a la proposta de les Illes Balears.

Documents relacionats 

 

Data de publicació: 02/05/2016