Escoltar

Federico Gutiérrez-Solana ha estat elegit president de la CRUE

La Rectora de la UIB és vocal del Comitè Permanent

Federico Gutiérrez-Solana Salcedo, Rector de la Universitat de Cantàbria, ha estat triat President de la CRUE en la votació que ha tingut lloc avui durant l'Assemblea General de la CRUE, a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) amb 58 vots d’un total de 64, el que suposa més del 90 per cent del suport. El mandat del nou president de la CRUE es perllongarà fins al 2011.

Així mateix s’ha elegit el Comitè Permanent amb dos vicepresidents: Senén Embarro, Rector de la Universitat de Santiago de Compostel·la i Adelaida de la Calle, Rectora de la Universitat de Màlaga; i quatre vocals Juan Francisco Juliá, Rector de la Universitat Politècnica de València; Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears; Esther Giménez-Salines, Rectora de la Universitat Ramón Llull, i Pedro González- Trevijano, Rector de la Universitat Rei Juan Carlos.

Federico Gutiérrez-Solana és enginyer de Camins, Canales i Ports per la Universitat Politècnica de Madrid. Es va doctorar el 1981 amb Premi Extraordinari. Becari Fulbright i investigador associat en Carnegie-Mellon University (Pittsburgh) és professor de la Universitat de Cantàbria (titular des de 1984 i Catedràtic des de 1989) i professor visitant a les universitats de Carnegie-Mellon, Tufts (Boston) i Paris-XI (Orsay).

Ha dirigit 14 tesis doctorals, nombrosos programes d'investigació europeus i nacionals, contractes amb organitzacions i empreses internacionals i nacionals. És autor de més de 160 articles en revistes especialitzades i nombroses monografies. Ha impartit conferències en diverses universitats americanes i europees. Guardonat amb el seu equip en la Conferència Europea de Fractura i amb el premi del Consell Social de la Universitat de Cantàbria i el Premi de la Xarxa de Fundacions Universitat-Empresa. Té la medalla d'honor del Grup Espanyol de Fractura i la medalla al mèrit professional del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports.

A la Universitat de Cantàbria ha estat Director de la ETS d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, vicerector de Professorat i vicerector de Planificació i Desenvolupament. Actualment és Rector de la Universitat de Cantàbria des de març 2002. És President de la Comissió d'Enginyeria i Arquitectura del Consell d'Universitats i Vicepresident de la CRUE, des d'octubre de 2007.

Documents relacionats

Data de publicació: 22/05/2009