Escoltar

"Engrescats. Passió per aprendre", un programa sobre educació a IB3 Televisió amb l'assessorament de la UIB

S’emet cada dimarts a les 21.30 hores 

Engrescats. Passió per aprendre és un programa que s’emet a IB3 Televisió cada dimarts a les 21.30 hores. Un grup de professors del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB, Miquel Oliver, Jaume Sureda i Joan Jordi Muntaner, en són assessors tècnics, juntament amb altres experts.

El programa té sempre com a protagonistes els mestres i els alumnes. Es planteja mostrar la tasca dels professionals implicats en l’educació del segle XXI, veure com es treballa als centres educatius i conèixer quins són els seus projectes, mostrar la feina dels alumnes i els seus processos d’aprenentatge, conèixer quins són els reptes del sistema educatiu, apuntar els camins de l’educació del futur...

Engrescats és una producció de Singular Audiovisual, i els presentadors són el periodista Emili Manzano, guanyador d’un premi Ondas, i la pedagoga Catalina Salas.

«L'educació (del llatí educare, ‘guiar’, i educere, ‘extreure’) és el procés d'ensenyament i aprenentatge d'una persona. L'educació, en el sentit més ampli, és qualsevol acte o experiència que té un efecte formatiu en la ment, el caràcter o la capacitat física d'un individu. En un sentit tècnic l'educació és el procés pel qual la societat transmet, de manera deliberadament organitzada i sistemàtica, els seus coneixements acumulats, aptituds i valors a les noves generacions.

»I els mestres, també en sentit ampli, són els encarregats de dur a terme l’educació. Un mestre que ensenya una ciència, un art, un ofici, una habilitat o un esport, i que normalment té algun tipus de titulació per fer-ho, tot i que no és imprescindible. També es diu mestre d’una persona que té molta experiència en una matèria o disciplina i que mereix el respecte dels altres». 

Data de publicació: 12/05/2016