Escoltar

Els professors de la UIB Joan Mas i Damià Pons, elegits membres de l'Institut d'Estudis Catalans

El Ple de l'Institut d'Estudis Catalans ha aprovat l'ingrés de set membres nous a l'acadèmia catalana, entre els quals hi ha e l doctor Joan Mas i Vives, director del Departament de Filologia Catalana i Linguística General de la UIB, que s'incorpora a l'IEC com a membre numerari de la Secció Historicoarqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Els membres numeraris tenen tots els drets i obligacions que preveuen els Estatuts de l'IEC.

Per altra banda, el doctor Damià Pons, catedràtic i professor del mateix departament, ha estat nomenat membre corresponent de la Secció Filològica de l'IEC. Els membres corresponents col·laboren en les tasques científiques de l'Institut, sense participar en les tasques de govern.

Entre els membres nous també hi ha dos filòsofs, el badaloní resident als Estats Units Efrem Compte i la francesa Dominique de Courcelles, directora de recerca del Centre Nacional de la Recerca Científica de París; l'historiador anglès Paul Preston; el microbiòleg gironí Joan Jofre, i el metge barceloní Jordi Vives, que fou cap del Servei d'Immunologia de l'Hospital Clínic de Barcelona durant diversos anys.

http://www.iec.cat/butlleti/119/noticies.htm

Documents relacionats

Data de publicació: 31/03/2008