Escoltar

Els mecanismes financers de la corona d'Aragó

La UIB organitza el seminari d’història medieval «A recer del poder: agents fiscals i xarxes financeres a la corona d’Aragó (segles XIV-XV)» els dies 3 i 4 d’octubre 

Inauguració
Dia: divendres, 3 d’octubre de 2014
Hora: 9.30 hores
Lloc: Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma  

La Universitat de les Illes Balears organitza el seminari d’història medieval «A recer del poder: agents fiscals i xarxes financeres a la corona d’Aragó (segles XIV-XV)», que es farà els dies 3 i 4 d’octubre a Sa Riera i que reunirà investigadors de les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya. El seminari el dirigeixen el doctor Pere Verdés, de la Institució Milà i Fontanals (CSIC), i el doctor Pau Cateura, del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

En el marc del seminari es presentaran els resultats de diferents recerques centrades en l’estudi dels mecanismes financers de les institucions municipals i estatals de la corona d’Aragó. Al llarg de la baixa edat mitjana es configura un món d’oportunitats per als inversors. Préstec, violari, censal mort i arrendament d’imposts es configuren com a punts cabdals per a la supervivència de les institucions municipals i estatals. No va ser menor el paper de les institucions bancàries, sotmeses de vegades a tensions i reptes econòmics per damunt de les seves possibilitats. 

El seminari s’emmarca en el projecte de recerca Financers al servei del poder a la corona d’Aragó (s. XIV-XV): mètodes, agents, xarxes (HAR2011-24839), finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia.  

Data de l'esdeveniment: 03/10/2014

Data de publicació: 02/10/2014