Escoltar

Els equips Persuasius, de la Xarxa Vives, i La Resistencia, del G9, guanyen la VI Lliga de Debat Universitari

Després de les eliminatòries, disputades entre els dies 19 i 21 de febrer a Sa Riera, el Parlament va acollir divendres, 22 de febrer, la final de la VI Lliga de Debat Universitari, organitzada per la Universitat de les Illes Balears.

La VI Lliga de Debat Universitari es desenvolupava en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. Els equips finalistes de la Xarxa Vives eren Persuasius i Pantaleón, i els del G9 eren Silogismo i La Resistencia. La pregunta del debat en català de la Xarxa Vives va ser «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?», mentre que la Lliga de Debat del G9 discutia sobre: «Debe implantarse en España la renta universal bàsica universal?». Durant dues hores, els universitaris varen defensar els posicionaments a favor i en contra, sortejats prèviament, exhibint les seves habilitats d’eloqüència i oratòria.

Finalment, els equips guanyadors varen ser La Resistencia (G9) i Persuasius (Xarxa Vives).

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar l’habilitat d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. Els alumnes participants d’enguany procedeixen principalment dels estudis de Dret: divuit són del grau, un del doctorat en Dret i un altre del màster d’Accés a l’Advocacia. La resta procedeixen del doble grau d’Administració d’Empreses i Dret, del grau d’Administració d’Empreses, Llengua i Literatura, Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica, Turisme, Història i Pedagogia. 

Notícies relacionades

Data de publicació: 25/02/2019