Escoltar

Els avantatges de la supercomputació en la investigació científica

Presentació del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) a la UIB: ambdues institucions estudien noves línies de col·laboració 

El proper dia 30 de maig, a la sala de juntes de l'edifici Mateu Orfila i Rotger, el professor Mateo Valero, director del BSC-CNS (Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació), farà una presentació del centre i dels avantatges de la supercomputació en el desenvolupament dels projectes de recerca científica.

El BSC-CNS allotja i gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa, i en el marc de la supercomputació desenvolupa diferents àrees de recerca: 1) Ciències de la Computació, 2) Ciències de la Vida, 3) Ciències de la Terra i 4) Aplicacions Computacionals en Ciències i Enginyeria.

El BSC-CNS ha donat suport a més de 2.000 projectes nacionals i internacionals de recerca, alguns dels quals de la UIB, en les àrees de ciències de la vida, biomedicina, materials, física, enginyeria, ciències de la Terra i astronomia i espai.

El professor Valero i els membres del seu equip mantindran una reunió de treball amb els responsables de la UIB, per tal d’establir noves línies de col·laboració entre ambdues institucions. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 30/05/2014

Data de publicació: 29/05/2014