Escoltar

Els alumnes de Biologia i del Màster en Ecologia Marina de la UIB realitzen pràctiques a bord del vaixell "Odón de Buen" de l'Institut Espanyol d'Oceanografia

Els alumnes de l'assignatura d'Ecologia Aquàtica dels estudis de Biologia i del Màster oficial en Ecologia Marina de la Universitat de les Illes Balears han realitzat pràctiques a bord del vaixell de recerca oceanogràfica Odón de Buen, propietat de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) i adscrit al Centre Oceanogràfic de Balears (COB).

Els estudiants han fet una campanya oceanogràfica durant la qual han recollit dades fisicoquímiques de l'aigua i mostres de comunitats planctòniques i bentòniques a l'exterior de la badia de Palma. Els alumnes de la UIB han après a utilitzar l'equipament científic del vaixell i han seguit metodologies avançades en la recerca oceanogràfica, sota la direcció del professor Gabriel Moyà, del Departament de Biologia de la UIB, i d'Ana Morillas, del Centre Oceanogràfic de Balears.

Les pràctiques dels alumnes de la UIB han estat possibles gràcies a la col·laboració entre la Universitat i el COB per a la participació en la docència universitària i el desenvolupament de programes de formació de personal investigador i tècnic.

L’Institut Espanyol d’Oceanografia és un organisme públic d’investigació, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, dedicat a la recerca marina, especialment en el que està relacionat amb el coneixement científic dels oceans, la sostenibilitat de l’explotació dels seus recursos i el medi ambient marí. Compta amb nou centres oceanogràfics costaners, entre els quals el Centre Oceanogràfic de les Balears, cinc plantes d’experimentació en cultius marins, dotze estacions mareogràfiques i una estació receptora d’imatges de satèl·lits. La flota de l'IEO és composta per sis vaixells de recerca oceanogràfica, entre els quals l’Odón de Buen, de 23 metres d’eslora i amb capacitat per a 13 persones, entre tripulants i científics. L’Odón de Buen està adscrit al COB i té el port base a Palma.

Documents relacionats

Data de publicació: 24/02/2011