Escoltar

Elaboració del Llibre Blanc de prospectiva econòmica de les Illes Balears

Roda de premsa
Dia: 23 de novembre de 2018
Hora: 11.30 hores
Lloc: sala de graus de l'Escola d'Hoteleria

Amb motiu del II Seminari sobre l’Estudi CES Horitzó 2030, que se celebra el dia 23 de novembre, el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el president del CES, doctor Carles Manera, juntament amb els vuit membres de la Comissió d’Assessors de l’Estudi, compareixeran davant els mitjans de comunicació per explicar el calendari i l’estat actual de l’estudi, i respondre a les preguntes dels periodistes sobre les primeres conclusions dels treballs elaborats pels diferents equips de treball. Assistiran a la compareixença els membres de la Comissió d’Assessors, els catedràtics Enric Banda, Josep Maria Bricall, Capitolina Díaz, Marina Subirats, Antón Costas, Andreu Mas-Colell, Emilio Ontiveros i Enric Tortosa Martorell, a més d’un dels dos coordinadors de l’estudi, el doctor Martí Parellada.

En aquest segon seminari està prevista la fase de «Plantejament de mesures i propostes concretes», les principals temàtiques de la qual són: estratègia econòmica, sostenibilitat ambiental, cohesió social, qualitat turística, qualitat del treball i equilibri territorial, de cara a l’elaboració del Llibre Blanc de prospectiva econòmica durant els mesos de desembre i gener.

L’Estudi CES H2030 és un estudi sobre la prospectiva econòmica, social i mediambiental de les societats de les Illes Balears en una perspectiva amb l'horitzó a l’any 2030. Per fer el dictamen, el CES encarregà a la UIB un estudi multidisciplinari sobre l’economia, el mercat de treball, la societat i el medi ambient de les Illes Balears.

L’objectiu és obtenir una eina de reflexió i una proposta estratègica que ajudin a millorar el sentit de les polítiques de les diferents administracions públiques i que puguin ser un punt de referència per facilitar els plans estratègics dels diferents agents econòmics i socials de la societat civil de les Illes Balears.

Data de publicació: 22/11/2018