Escoltar

El president de Banc Santander, Emilio Botín, i la Rectora de la UIB, Montserrat Casas, ratifiquen el conveni de col·laboració entre ambdues institucions

La mobilitat universitària i les noves tecnologies, eixos de la col·laboració entre la UIB i Banc Santander

Les noves tecnologies i la mobilitat universitària constitueixen les principals línies de col·laboració recollides a l'acord que han signat avui Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), i Emilio Botín, president de Banc Santander. El conveni renova i amplia la col·laboració iniciada el 2001 per les dues institucions.

S'implanta amb el nou acord un programa de beques Santander Iberoamèrica, de mobilitat internacional. Les ajudes es dirigeixen a universitaris llatinoamericans interessats a realitzar a la UIB estudis de màster oficial vinculats a estudis de doctorat amb menció de qualitat. El banc, que ja figura com a patró fundador de la Fundació Càtedra Iberoamericana de la UIB , ratifica amb aquesta nova activitat el suport a la projecció internacional de la Universitat.

Es manté, per altra banda, el suport de Banc Santander a les iniciatives de la UIB per promoure la formació en línia. La institució acadèmica ofereix per aquest mitjà una titulació d'Educació Social, amb 147 alumnes inscrits.

El projecte Campus Extens, que es basa en l'ús de les noves tecnologies per facilitar la formació interinsular, compta també amb la participació del banc des de l'inici, el 1998.

La UIB s'ha incorporat també al projecte Open Course Ware (OCW), desenvolupat per Universia –la major xarxa d'universitats del món, promoguda pel Banc Santander a través de la seva Divisió Global Santander Universitats- i a través de la qual pot oferir accés lliure als seus materials docents. Universia va iniciar el setembre de 2003 la primera fase del projecte Universia–OCW, per a la publicació gratuïta a Internet de materials didàctics de l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) traduïts a l'espanyol i al portuguès. En l'actualitat, el projecte es troba en una nova etapa, en què convida les universitats iberoamericanes a sumar-se a la iniciativa i divulgar els seus coneixements amb el mateix sistema.

S'estudiaran noves funcionalitats de la targeta universitària intel·ligent que el Banc Santander emet a la UIB. Aquest carnet universitari incorpora els últims avanços de la tecnologia xip, la qual cosa permet ajustar els serveis que ofereix a les necessitats específiques de la comunitat universitària. El banc té una gran experiència en la prestació d'aquest servei i, en aquests moments, prop de 3,7 milions d'universitaris de més de dues-centes universitats utilitzen un carnet desenvolupat en col·laboració amb cada centre d'estudis.

El Banc Santander col·labora en aquestes i altres iniciatives de la Universitat de les Illes Balears a través de la seva Divisió Global Santander Universitats, les activitats de la qual vertebren l'acció social de l'entitat bancària i li permeten mantenir una aliança estable amb més de 700 institucions acadèmiques presents a Amèrica, Xina, Espanya, Portugal, Regne Unit i Rússia.

Documents relacionats

Data de publicació: 13/03/2009