Escoltar

El funcionament en xarxa del cervell humà permet compensar les lesions a la regió prefrontal, segons un estudi de la UIB i la Universitat de Califòrnia

El doctor Francisco Barceló Galindo, catedràtic de Neuropsicologia de la Universitat de les Illes Balears i responsable del grup de recerca en Neuropsicologia Clínica de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la UIB, col·labora en una innovadora línia de recerca que estudia la plasticitat neuronal després de les lesions al còrtex prefrontal, la regió més sofisticada i pitjor compresa del cervell humà.

La recerca ha tingut com a resultat l'elaboració d'un mètode que permet constatar com el funcionament en xarxa del cervell humà compensa les lesions a la regió del còrtex prefrontal. Aquest treball acaba de ser publicat a Neuron, una de les revistes més prestigioses en l'àmbit de les neurociències, i ha estat realitzat durant una estada a l'Institut de Neurociències Hellen Wills de la Universitat de Califòrnia a Berkeley. Els coautors de l'article són els investigadors Robert T. Knight, Bradley Voytek, Matar Davis i Elena Yago, de l'Institut de Neurociències Hellen Wills, i Edward K. Vogel, del Departament de Psicologia de la Universitat d'Oregon.

Documents relacionats

Data de publicació: 15/02/2011