Escoltar

El doctor Víctor Guerrero rep el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears

El doctor Víctor Guerrero Ayuso, professor jubilat de l'àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, ha rebut el premi Ramon Llull, que atorga el Govern de les Illes Balears. El premi li ha estat atorgat en reconeixement a la seva tasca en el coneixement, la difusió i la protecció del patrimoni arqueològic de les Illes Balears.

Víctor Guerrero, llicenciat en Història i doctorat en Prehistòria i Història Antiga, ha fet feina en diferents línies d’investigació, entre les quals cal destacar la recerca sobre la prehistòria de les Illes Balears i l'estudi de la navegació prehistòrica. És autor de nombroses publicacions en matèria de prehistòria, i ha estat ponent en molts congressos nacionals i internacionals. També ha liderat nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals i ha estat l'investigador principal del Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB, mitjançant el qual ha contribuït a la formació de nombrosos investigadors en prehistòria de les Illes Balears, i ha dirigit diverses tesis doctorals. A la vegada ha dirigit nombroses excavacions arqueològiques que han ajudat a avançar substancialment en el coneixement sobre diferents aspectes de la prehistòria de les Balears com el fenomen dolmènic, el contacte amb el món fenici-púnic o alguns aspectes de la cultura talaiòtica.

Com a fruit de tota aquesta tasca investigadora, fou acreditat com a catedràtic per l'ANECA el 1999, i ha estat avaluador de programes i projectes de recerca de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca i membre de l'Instituto Italiano di Archeologia e Etnologia Navale (ISTIAEN), de Venècia.

De manera paral·lela a la seva labor d'investigador ha desenvolupat una activa tasca en la defensa i difusió del patrimoni arqueològic de les Balears. Ha estat membre assessor de les comissions tècniques i ponències de patrimoni del Consell de Menorca i ha participat activament des del seu inici en el desenvolupament del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca (Calvià).

Documents relacionats

           Informatiu Balear ->> notícia minut <00.02.28>

Data de publicació: 22/02/2012