Escoltar

El doctor Joan Oliver Araujo, nou membre de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears

El doctor Joan Oliver Araujo, catedràtic de Dret Constitucional del Departament de Dret Públic de la Universitat de les Illes Balears, ha estat elegit com a nou acadèmic numerari de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears.

Aquesta entitat, creada el 1988, és en l’actualitat una corporació de Dret públic que es dedica a l’estudi i la investigació del Dret, la col·laboració en la reforma de la legislació i el foment de la cultura jurídica.

Joan Oliver Araujo (Palma, 1959) és catedràtic d'universitat de Dret Constitucional (des de 1992) i conseller del Consell Consultiu de les Illes Balears (des de 1993). Va ser president d’aquest Consell Consultiu i Secretari General de la Universitat de les Illes Balears. Número u de la seva promoció, ha obtingut el Premi extraordinari de llicenciatura, el Premi La Ley 1981, el premi extraordinari de doctorat, el Premio Nicolás Pérez Serrano 1985 i el Premi Josep Maria Vilaseca i Marcet 2010. És professor distingit de la Universitat Nacional Mayor de San Marcos (Perú), professor visitant de la Universitat Tecnològica del Perú i hoste distingit de l'Ajuntament de Xalapa (Mèxic). El 1983 la Faculté Internationale de Droit Comparé (Estrasburg) el va becar, i el 1988 va ampliar estudis a la Càtedra de Dret Constitucional de la Universitat de Siena. Periòdicament imparteix cursos i seminaris en diverses universitats europees i llatinoamericanes. És lletrat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid. 

Data de publicació: 27/04/2015