Escoltar

El doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB, guardonat amb el Premi a la Trajectòria Científica de la SEEDO

El doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha rebut el Premi a la Trajectòria Científica de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO). Aquest guardó reconeix la tasca del professor Andreu Palou en el camp de la recerca sobre l'obesitat. El lliurament va tenir lloc el passat divendres 21 d'octubre a Barcelona en el marc del X Congrés de la SEEDO.

El professor Andreu Palou ha estat vicepresident del Comitè Científic de l’Alimentació Humana de la Comissió Europea (1997-2002), vicepresident del Panel Científic de Nutrició de l'Autoritat Europea en Seguretat Alimentària (EFSA) (2002-2009) i president del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) (2003-2010). En l'actualitat, coordina el projecte europeu BIOCLAIMS (2010-2015), sobre noves bases científiques de les declaracions de salut en els aliments, és membre del Consell de Direcció del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBERobn) i dirigeix el grup de recerca en Bioquímica, Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia-Nutrigenòmica de la UIB. Andreu Palou ha dirigit nombroses tesis doctorals, i ha estat autor de llibres i patents internacionals i de més de 250 articles en revistes científiques de prestigi internacional, principalment en el camp de la nutrigenòmica i l'obesitat. Per la seva trajectòria científica el doctor Palou ha rebut, entre altres, el Premi Internacional Hipòcrates d'Investigació Mèdica sobre Nutrició Humana (2007) i el Premi Nacional d'Alimentació i Salut de la Universitat de Navarra (2011). 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 31/10/2011

Data de publicació: 31/10/2011