Escoltar

El director de cinema Vicente Aranda presenta el seu film La mirada del otro al cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, de la UIB

Actes culturals del 30 aniversari de la Universitat de les Illes Balears

Roda informativa
Dia: dimecres, 12 de març de 2008
Hora: 12 h
Lloc: Cinema Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El director de cinema Vicente Aranda presentarà i comentarà als mitjans de comunicació el seu film La mirada del otro, que es projectarà en el cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta en el marc dels actes culturals del 30 aniversari de creació de la UIB.


Vicente Aranda Ezquerra
, director de cinema

Va néixer el 9 de novembre de 1926 a Barcelona. Està lligat a l'anomenada Escola de Barcelona, la refinada estètica de la qual és una novetat en el cinema peninsular. Fata Morgana (1966) és una de les seves obres més representatives i enquadrades en aquest corrent. Va abordar després gèneres més comercials, cinema fantàstic i cinema eròtic: Las crueles (1969), La novia ensangrentada (1972), Clara es el precio (1974). Després, amb més rigor, va tractar la transexualitat en Cambio de sexo (1977). Va dur a la pantalla, amb talent, La muchacha de las bragas de oro (1980), adaptació de l'obra de Juan Marsé, Asesinato en el Comité Central (1982), basada en la novel·la de Manuel Vázquez Montalbán, pel·lícula policíaca, irònicament tenyida de política, i Fanny Pelopaja (1983), retrat sense concessions d'una jove de suburbi i d'un policia corromput. El 2001 va dur a la fama Pilar López de Ayala en el paper de Juana La Loca (premi Goya a la millor interpretació femenina protagonista).

Acompanyarà el director el senyor Biel Mesquida, comissari dels actes del 30 aniversari de la UIB, i la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d'Activitats Culturals de la UIB.

La projecció cinematogràfica:
La mirada del otro. Vicente Aranda
Dia: dijous, 13 de febrer de 2008
Hora: 20,30 h
Lloc: Cinema Augusta, avinguda de Joan March, 2, Palma

Documents relacionats

Data de publicació: 12/03/2008