Escoltar

El campus de la UIB, punt de trobada del Dia Mundial del Reciclatge

Gaudirem d’activitats, exposicions i propostes relacionades amb el reciclatge 

Dia: dimecres, 14 de maig de 2014
Hora: de 9 a 14 hores
Lloc: campus universitari, a la confluència entre l’edifici Beatriu de Pinós, la llibreria del campus i l’Aulari prefabricat 

El reciclatge és el procés mitjançant el qual un producte ja utilitzat és processat perquè pugui ser reutilitzat, i disminueixi així l’impacte ambiental derivat dels nostres hàbits de consum. El 17 de maig se celebra el Dia Mundial del Reciclatge, i per commemorar-ho s’ha organitzat un punt de trobada amb l’objectiu de conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta eina senzilla i a l’abast de tothom per a la millora ambiental.

En aquesta diada hi participen el Consell de Mallorca, Amics de la Terra, EMAYA i la UIB.

Serà una activitat on podreu visitar:

- Una exposició d’Amics de la Terra sobre la cultura dels productes d’un sol ús com a història quotidiana, que ofereix dades actuals de la gestió i la destinació dels residus a Mallorca. Ens ajudarà a reflexionar sobre les alternatives per reduir, reutilitzar i reciclar els fems, posant de manifest que els residus són recursos.

- El punt informatiu d’EMAYA,que dóna a conèixer on s’ha de dipositar cada residu i on s’obsequiarà els interessats amb un lot de tres bosses destinades a la separació del vidre, els envasos i el paper. A més, gaudirem de la presència del seu camió del reciclatge, perquè hi pugueu portar de ca vostra i/o de l’oficina i de l’aula residus poc convencionals per dipositar-los al camió que es desplaçarà a la UIB per a l’ocasió. Les fraccions que recull el camió són: roba, bombetes i fluorescents, juguetes, piles, petits electrodomèstics, material informàtic i CD i DVD.

- La Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca aporta un panell per conscienciar sobre el reciclatge, i així mateix un camió amb diversos elements interactius per instruir sobre la separació correcta.

L’activitat és una iniciativa del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, a través de l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible, i compta amb la col·laboració d’Amics de la Terra, de la Direcció Insular de Residus del Consell de Mallorca i de la Secció de Comunicació i Responsabilitat Social Corporativa d’EMAYA. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 14/05/2014

Data de publicació: 13/05/2014