Escoltar

El campus de la UIB i les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera acullen la VI Olimpíada de Biologia

Hi participaran 105 alumnes de segon de batxillerat de 31 centres de secundària de les Illes Balears

Dia: dijous, 10 de febrer de 2011
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari,
i seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera

Els mitjans gràfics podran prendre imatges a les 9.30 hores

La UIB acull la sisena edició de l’Olimpíada de Biologia, que comptarà amb la participació de 105 alumnes de segon de batxillerat de centres de les Illes Balears. Per illes, hi participaran 75 alumnes de Mallorca, 14 de Menorca i 16 d'Eivissa i Formentera. Per centres escolars, en participaran 31 en total: 21 de Mallorca, 4 de Menorca i 6 d’Eivissa i Formentera.

L'Olimpíada de Biologia és un concurs adreçat a l'alumnat matriculat a segon curs de batxillerat i que cursa l’assignatura de Biologia. Té com a objectiu estimular l'estudi d’aquesta matèria i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent. La prova consta de dues parts: un exercici teòric amb preguntes d’opció múltiple, per resoldre com a màxim en una hora i mitja, i un exercici pràctic, per a la resolució del qual tindran una hora.

Els guanyadors de la fase autonòmica assistiran a la fase nacional, que se celebrarà a Granada del 31 de març al 3 d’abril. Els quatre primers classificats de la fase nacional participaran a l’Olimpíada Internacional, que es farà a Taiwan del 10 al 17 de juliol.

S’atorgaran tres premis en material informàtic. El primer de 500 euros, el segon de 300 i el tercer de 200 euros. Els premis també inclouen el viatge per participar a l’olimpíada nacional i la matrícula gratuïta per al primer curs de qualsevol carrera de ciències a la UIB. Així mateix, els tres centres que hagin obtingut millors qualificacions rebran, cadascun, un premi de 200 euros.

L’Olimpíada de Biologia l’organitza l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives. L’activitat compta amb el suport de la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d’Educació i Cultura, Sa Nostra, el Col·legi Oficial de Biòlegs, la Direcció General de Canvi Climàtic, l’Editorial Vicens Vives i Biolínea.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/02/2011

Data de publicació: 09/02/2011