Escoltar

El Rector de la UIB i el director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement visiten les empreses Habitissimo i Inisle

Les dues empreses participen en el programa de beques formatives i laborals Promotors Tecnològics de les Illes Balears 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i el director general d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement del Govern balear, Miquel J. Deyà, han visitat les empreses tecnològiques Inisle i Habitissimo al ParcBit. Es tracta de dues empreses que han participat en el programa de beques formatives i laborals Promotors Tecnològics de les Illes Balears amb la incorporació d’alumnes en pràctiques. La visita ha comptat amb la presència del vicerector d’Innovació i Transferència de la UIB, doctor Jordi Llabrés, i el director de la Fundació Universitat-Empresa, senyor Luis Vegas.

El programa Promotors Tecnològics de les Illes Balears és una iniciativa impulsada per la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a través de la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement. El principal objectiu del programa és formar estudiants de darrer any de carrera o joves titulats universitaris, com a gestors de la innovació, en diferents aspectes de la transferència de coneixement i la innovació així com facilitar el seu accés al món laboral.

El programa consta d'una part formativa on l’estudiant cursa el títol propi de la UIB d’Expert Universitari en Gestió de la Innovació Empresarial Promotors Tecnològics de les Illes Balears. Els alumnes, amb la col·laboració de professors de la UIB, professionals i consultors experts, aprenen a realitzar un diagnòstic tecnològic de l’empresa i a preparar un projecte innovador; a més, coneixen quines són les vies de finançament de projectes empresarials i altres eines de gestió de la innovació, i tenen, a més, l’oportunitat de portar a la pràctica aquests coneixements amb un període de pràctiques voluntàries en empreses de les Illes Balears interessades per tenir un promotor tecnològic per a la preparació de projectes empresarials innovadors.

En la visita, el director general Miquel Deyà i el Rector Llorenç Huguet han pogut conèixer la tasca que duen a terme aquestes dues empreses. Inisle és una empresa derivada de la UIB (spin-off) que es dedica al disseny i desenvolupament de tecnologia per crear experiències immersives orientades al màrqueting i a la comunicació, i l’empresa Habitissimo desenvolupa una aplicació que connecta clients amb un projecte de reforma a la llar amb professionals i empreses que puguin oferir els serveis demanats.  

Els interessats a participar en el programa (alumnes i empreses) poden visitar la pàgina web del postgrau: <www.gestorsdelainnovacio.org

Data de publicació: 10/09/2014