Escoltar

El Parlament col·labora en la III Lliga de Debat de la UIB

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat un nou conveni de col·laboració 

L'objecte d'aquest conveni, que ja fou signat durant les dues edicions anteriors, és regular la col·laboració entre el Parlament de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears, per tal que aquesta organitzi la III convocatòria de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears.

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. Aquesta III Lliga de Debat es desenvolupa sobre dos temes: Cal demostrar un mínim de coneixements polítics per tenir dret de vot? (és el tema de la XII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives) i un tema entorn de la problemàtica dels refugiats a Europa que encara s'ha de definir, perquè serà el de la VIII Liga de Debate Interuniversitario G9.

Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d’aquest conveni, s’incrementarà la recíproca cooperació que ja existeix i que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

D'acord amb el conveni signat, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la fase final de la Lliga de Debat i el lloc on se’n proclamaran els guanyadors. La cambra autonòmica col·laborarà econòmicament amb part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que en representació seva hagin de formar part del jurat.

A l’acte de signatura també hi han assistit la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, Margalida Payeras, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana M. Seguí, el cap de gabinet de presidència, Antoni Jiménez, i la lletrada oficiala major del Parlament, Esperança Munar.  

Notícia relacionada

Data de publicació: 19/02/2016